Renunţi la un VW şi cumperi un Fiat mai ieftin cu 1.500 de euro

Compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles NV caută să profite de degringolada în care a intrat concurentul german Volkswagen şi vine pe piaţa italiană, deocamdată, cu o ofertă imbatabilă: cine renunţă la orice maşină care formează grupul VW (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) în schimbul unui Fiat va primi o primă specială de până 1.500 de euro. Informaţia a fost divulgată de cotidianul italian Il Giornale.

Bloomberg scrie că reducerile oferite clienţilor pentru a trece de la o marcă de autoturism la alta sunt obişnuite, însă ofertele care ţintesc în mod special un anumit producător sunt foarte rare. Oficialii de la Fiat sunt foarte înverşunaţi împotriva nemţilor de la VW. În 2012, de exemplu, directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a acuzat VW că a creat o “baie de sânge” în Europa cu strategia sa de preţ în condiţiile în care producătorii se chinuiau să facă faţă unei scăderi semnificative a pieţei auto. Drept răspuns, VW a ameninţat că va părăsi ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile), al cărei preşedinte la acea dată era tocmai Marchionne.

Stimulentele oferite de Fiat în cursul lunii octombrie clienţilor italieni variază de la 500 de euro pentru un supermini Fiat Panda la 1.500 de euro pentru un Jeep Grand Cherokee. Fiat a trimis săptămâna trecută tuturor distribuitorilor săi un memoriu prin care îi asigura pe clienţi că maşinile grupului sunt conforme pe deplin cu toate regulile de testare şi că vehiculele nu sunt echipate cu dispozitive de deconectare.

Pe piaţa auto italiană, Volkswagen ocupă locul doi, după Fiat.

VW a recunoscut că până la 11 milioane de vehicule ale grupului au fost dotate cu un „dispozitiv de apărare”, un soft care reduce emisiile de noxe numai în timpul testelor de laborator, nu şi în trafic. După izbucnirea scandalului în SUA, pe 18 septembrie, mai multe state, printre care şi România, au sistat vânzările de maşni VW, iar autorităţile de reglementare analizează măsuri de înăsprire a standardelor în domeniul emisiilor, pentru motoarele diesel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.