Replici dure, fără precedent, între liderii USL

Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au contrat dur luni seară, prin intermediul televiziunilor. După ce Ponta a afirmat într-un interviu la B1 TV că nu mai este sigur că îl va susţine pe Crin Antonescu la prezidenţiale, a venit şi replica liderului PNL, la fel de dură: „Ponta nu are Guvern de acasă”, iar el nu va fi păpuşa PSD la prezidenţiale şi liberalii nu sunt angajaţii lui Ponta, a transmis liderul PNL.

„Dacă eu în 2014 sunt în situaţia unui fel de obiect, de păpuşă, pe care dacă vrea îl pune PSD, dacă nu, nu, atunci nici nu mai candidez. Dacă aş fi în 2014 în situaţia să depind de bunăvoinţa PSD sau a cuiva din PNL nu mai candidez. Preşedintia României e decisă de cetăţeni. (…) De vreo sase luni în fiecare zi avem discuţii, acum s-a dat liber, a ieşit domnul Rus din bârlog, a comentat, a ameninţat. Vreti să mă sustineti (PSD – nr.), bine, nu vreţi, am şi spus politicos, aşa, strămoşesc, sănătate, mulţumim pentru colaborare, la revedere”, a replicat Antonescu, într-o intervenţie telefonica tot la B1 TV.

Antonescu a mai susţinut că nu se teme pentru candidatura sa spunând că dacă i-ar fi fost teamă cu siguranţă nu ar fi existat discuţia despre Roşia Montană.

„Dacă domnul Rus, domnul Sârbu şi domnul Ponta însuşi au impresia că eu am să spun mai puţin ce cred doar de teamă că nu or să mă mai susţină la Presedinţie se însală foarte tare. Deocamdată noi il susţinem pe domnul Ponta, nu el pe noi.
 Sigur că e nevoie de colaborare, domnul Ponta nu are guvernul de acasă, nu are domnul Rus Preşedinţia de acasă şi din bunavoinţă ni le mai dau şi nouă din când în când„, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a mai declarat că „PNL nu e tolerat la guvernare”: „Liberalii nu sunt, cum cred băieţii lui Ghiţă (patronul România TV – nr.), Ciutacu şi ăştia, angajaţii lui Ponta şi mâine îi dă afară„.

Replica liderului PNL a venit după ce Victor Ponta, tot la B1 TV, a afirmat pentru prima oară de la constituirea USL că este posibil ca Antonescu să nu mai fie susţinut de PSD la prezidenţiale.

Întrebat dacă e posibilă retragerea sprijinului PSD pentru Crin Antonescu, Ponta a confirmat.

„Bineînţeles, doar nu o să-l susţinem cu forţa. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţinem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate”, a spus Ponta.

Ponta s-a arătat foarte deranjat de epitetul „parşivel” pe care i l-a atribuit Antonescu.

„Am constatat și eu că domnul Antonescu în ultimul timp e foarte critic, foarte ironic. Cred că până la urmă el greșește. Cred că a vorbit în principal pentru presă. Dacă avem ceva să ne spunem, să ne spunem în ședințele noastre interne și să ieșim în public cu o decizie. Eu nu cred că se pregătește de campania electorală. Să te pregătești de campanie electorală spunând că nu vrei sprijinul PSD, nu mi se pare cea mai înțeleaptă strategie. Dacă nu vrea să fie susținut de PSD, nu-l mai susținem. Ne vom întâlni la PSD și vom hotărî pe cine să folosim. Cu forța nu se poate”, a spus Victor Ponta.

Întrebat cine va fi candidatul PSD la președinție în acest caz, Victor Ponta a răspuns:

„Până alaltăieri v-aș fi spus fără niciun fel de emoție, Crin Antonescu – dar am văzut că nu mai vrea să fie candidatul USL. Poate se răzgândește”, a spus premierul.

Ponta a criticat şi afirmaţiile lui Antonescu legate de unii vicepreşedinţi PSD. „E un limbaj a la Traian Băsescu”, a spus Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.