„Reprezentanţii Guvernului” spun că „domiciliul la Bruxelles” este „o gafă a Ministrului Mediului”

În locul unei lămuriri a situaţiei sale privind adevăratul domiciliu, Cristiana Paşca Palmer, noul Ministru al Mediului, a preferat să-şi pună cenuşă în cap prin intermediul „REPREZENTANŢILOR GUVERNULUI”! Nu este vorba de o declaraţie a purtătorului de cuvînt şi nici de un Comunicat oficial, ci de o reacţie „pe surse”!

Explicaţia aceasta stupidă a fost publicată de agenţia „DC News”, patronată de Bogdan Chirieac, care subliniază „ineditul” acestui tip de reacţie: Reprezentanţii Guvernului au venit cu o explicaţie inedită în urma acestui scandal, spunând că este o gafă a ministrului, adăugând că nu este o numire neconstituţională pentru că Cristiana Paşca Palmer are în buletin domiciliul în România. La Bruxelles a locuit în ultima perioadă, unde a lucrat la Comisia Europeană”.

Că este „o gafă” nu încape îndoială, însă o asemenea explicaţie nu este în măsură să pună capăt acestui scandal, căci, aşa cum am prezentat ieri, declararea domiciliului la Bruxelles apare chiar în „Declaraţia de avere” şi în „Declaraţia de interese” a Cristianei Paşca Palmer, adică în documente oficiale completate şi semnate chiar de către ministru sub sancţiunea prevăzută de art. 292 din Codul penal!

Dacă voia să-şi lămurească situaţia, Cristiana Paşca Palmer trebuia să vină în faţa opiniei publice şi să prezinte documentele care să arate care este domiciliul său real din actele sale de identitate, astfel încît, dacă acesta ar fi în Bucureşti, să putem constata dacă este vorba doar de o greşeală care poate fi îndreptată.

Dar aşa, fără să ştim cine sînt acei „REPREZENTANŢI AI GUVERNULUI” (portarul?, centralista?), cine le-a dat explicaţiile acestea, pe ce documente îşi bazează afirmaţiile, le-au văzut ei sau doar li s-a spus care este realitatea, toate aceste afirmaţii rămîn vorbe-n vînt, care parcă spun că ar trebui crezute pe cuvîntul nimănui! Pînă în acest moment există doar acest document semnat chiar de Cristiana Paşca Palmer, care spune că DOMICILIUL SĂU ESTE LA BRUXELLES, situaţie în care numirea sa ca ministru este NECONSTITUŢIONALĂ:

Dacă lucrurile stau altfel şi este într-adevăr vorba doar despre „o gafă”, Cristiana Paşca Palmer putea să organizeze o Conferinţă de presă, să transmită un „Drept la replică” sau, dacă nu este în ţară, să roage pe cineva de la Guvern să iasă public cu o Declaraţie asumată, bazată pe documentele oficiale! Altfel, ce putem să înţelegem, decît că o persoană oarecare i-a spus în particular unui gazetar de la „DC NEWS” cum crede el că ar sta lucrurile!

Cu atît mai mult, cu cît acuzaţiile din articolul nostru nu vizau doar situaţia domiciliului Cristianei Paşca Palmer, ci şi:

– nedeclararea bunurilor deţinute în străinătate

– nedeclararea averii soţului

– nedeclararea veniturilor obţinute din plasamentele sale financiare.

Toate aceste declaraţii sînt OBLIGATORII pentru orice demnitar al ţării, indiferent dacă, în opinia sa, prin absurd, ar ţine de vreun posibil secret de serviciu sau de stat! Vorbim, totuşi, de un ministru, deci de cineva despre care se presupune că ar trebui să cunoască foarte bine prevederile legii. Dacă nu le cunoaşte, la fel ca orice alt cetăţean al ţării, oricum nu este absolvit de rigorile legii!

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) este obligată să ia acest caz în analiză şi să stabilească dacă Declaraţiile de avere şi de interese ale Cristianei Paşca Palmer sînt conforme cu situaţia reală, însă, pînă atunci, cea care trebuie să lămurească opinia publică este chiar doamna ministru!

Mai ales că, aşa cum vom arăta în zilele următoare, nu doar aceste declaraţii trezesc suspiciuni rezonabile, ci şi alte lucruri privind biografia şi „opera” sa! Reamintim acum doar faptul că doamna Cristiana Paşca Palmer a fost o oarecare asistentă medicală la Spitalul Colţea, care a urmat cursurile Universităţii Ecologice între 1991-1996, unde spune că a luat licenţa cu „summa cum laude”, deşi, chiar din istoricul acestei Universităţi, aflăm că la acea dată Universitatea Ecologică nici măcar nu era acreditată! Acest lucru s-a petrecut abia în anul 2003, prin Legea nr. 282/2003! Deci, cum rămîne cu licenţa pentru care a primit „summa cum laude”? Cine i-a dat-o?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.