Restricţie de circulaţie pentru camioane pe teritoriul Ungariei, până miercuri, la ora 23.00

Camioanele a căror masă totală depăşeşte 7,5 tone au restricţie de circulaţie pe teritoriul Ungariei de marţi, de la ora 23.00, până miercuri, la aceeaşi oră, întrucât în ţara vecină este sărbătoare naţională şi nu se lucrează, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad. Conform sursei citate, autorităţile de frontieră ungare au informat că miercuri va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Restricţia intră în vigoare încă de marţi, de la ora 23.00, şi va fi ridicată miercuri seară, la aceeaşi oră.

„Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare”, se arată în comunicat.

Poliția arădeană precizează că autorităţile de frontieră efectuează controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, pe perioada restricţiei şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate.

Una dintre măsurile care vor fi luate de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac, după ridicarea restricţiei, când se aşteaptă să existe coloane de automarfare la ieşirea din ţară, va fi redirecţionarea şoferilor către toate punctele de frontieră de la graniţa comună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.