Rețeta PMP: Te bâlbâi, înjuri și la final mai și scuipi (video)

Scandalurile, înjurăturile, bâlbele și analfabetismele de tot soiul se țin scai de partidul de buzunar al fostului șef al statului Traian Băsescu, mai ceva ca imprecațiile foștilor parlamentari uneperiști care au fost dați deoparte pentru cei din PMP.

Când nu se ceartă între ei și-și scot ochii unii altora precum chiorii, parlamentarii PMP reușesc cu brio să se facă singuri de râsul lumii. „Talentul“ oratoric desăvârșit și de neegalat, decât de foștii PRM-iști, cei 7 ani de-acasă uitați… acasă, precum și epitetele și comparațiile care frizează calomnia fac parte din recuzita de „atac“ a micuțului partid care se vrea de opoziție. Reprizele de porcăială publică de pe la televiziuni servite de PMP-iști sunt întrerupte de câte o declarație non-sens ținută de la tribuna unei Camere a Parlamentului de vreun ales începător, dar autointitulat „doctorand“. Și pentru ca spectacolul marca PMP să fie desăvârșit, o flegmă aruncată cu patos la finalul zicerii dorite a fi de natură politică pecetluiește soarta tuturor eforturilor lui Take Ionescu, pentru totdeauna și iremediabil.

Deputatul PMP Adrian Mihăiță Todoran s-a căznit să susțină un discurs în Parlament despre „interesele producătorilor români, care se aplică cu prioritate“. Doar a intenționat, căci rezultatul a fost o simplă succesiune de gafe și bâlbâieli, „parafată“ de o flegmă dată de la tribună. Plin de avânt și inspirație, deputatul Todoran a încercat să vorbească despre „cele patru principii definitorii ale proiectului european“, dar a enumerat doar trei. În ciuda lipsei de coerență și a logicii, parlamentarul s-a încăpățânat să-și ducă până la capăt textul cu pretenție de discurs politic. Din tentativa sa, s-a înțeles doar că a vrut să discute despre Legea „51% produse românești în magazine“, dar nu a fost în stare nici să o denumească. Mai mult, acaparat de subiect, PMP-istul a făcut uimitoarea descoperire privind „libertatea produselor“ și a îndrugat imediat și o altă nouă invenție, respectiv termenii „adopteze“ și „repriocitatea“. Finalul divagației a fost de-a dreptul apoteotic, depășind nu doar orice normă elementară de bun simț, ci și orice așteptare – o flegmă direcționată cu năduf pe textul buclucaș. Deputatul Todoran a studiat economia la Universitatea de Nord din Baia Mare și managementul informațiilor la Universitatea Româno-Americană, potrivit CV-ului propriu. Un alt paradox care frapează, dar și sfidează flagrant adevărul este că PMP-istul susține pe site-ul Camerei Deputaților că ar fi și doctorand al Universității Banatului din Timișoara. În realitate, Universitatea Banatului Timișoara a fost desființată de Ministerul Educației încă din anul 2001. Deputatul de Maramureș, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, își exercită primul mandat.

Turcescu, catalogat „excrement“ de un alt PMP-ist

Derapajele de la tribuna Parlamentului ale unor membri ai PMP se dovedesc a fi, de fapt, o practică frecventă a reprezentanților acestei părți a opoziției. După ce deputatul Robert Turcescu și-a permis „aroganța“ să-l tragă de mânecă pe Traian Băsescu privind amendamentele sale făcute cu dedicație pentru Elena Udrea la legea grațierii, fostul jurnalist a devenit ținta atacurilor în interiorul PMP. Radu Cristescu, un apropiat al fostului președinte, l-a jignit pe colegul său de partid, Robert Turcescu, într-o emisiune de televiziune, numindu-l „excrement acoperit“, aluzie la faptul că acesta a fost locotenent-colonel sub acoperire al Direcției Informații Militare. „Robert Turcescu e un excrement acoperit. El poate fi acoperit. Acum muşcă mâna stăpânului. Dacă nu îţi convine politica partidului, candidează singur. Băsescu te-a spălat de rahat şi te-a băgat în Parlament. Dacă ai principii, candidează singur. Ai intrat în Parlament datorită lui Traian Băsescu“, a ținut să-l „altoiască“ Radu Cristescu pe Turcescu.

Băsescu arată cu degetul spre „panarama“ Dragnea

Fostului președinte Traian Băsescu nu doar că i-au scăpat „hățurile“ partidului din mâini, ci a ajuns să dea semne că nici el nu mai vrea să-și controleze discursul. Băsescu l-a catalogat recent pe liderul PSD, Liviu Dragnea, drept o „panaramă“ și „un laș“. Supărarea lui Băsescu a fost declanșată de schimbarea poziției președintelui Camerei Deputaților privind raportul ministrului Justiției. Acesta l-a susținut, inițial, pe Tudorel Toader, iar după ce a venit ambasadorul SUA la Ministerul Justiției, Dragnea s-a răzgândit. „E ridicol acest domn Dragnea! Poate e mai priceput la creșterea de porci de la TelDrum, la afaceri prin Brazilia, dar nu se pricepe deloc să conducă un partid de 46%“, l-a mai apostrofat liderul PMP pe șeful de la PSD.

Citiţi şi

Protest în parlament pe tema audierii lui Kovesi

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Maria Musat 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.