Reținuți pentru furt, prejudiciu uriaș

Polițiștii bucureșteni au prins cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt, cu prejudiciu de peste 910.000 de lei.

„În perioda iunie — august a.c., judiciariștii Secției 9 Poliție, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliție Române, au documentat activitatea unui grup compus din mai multe persoane specializate în comiterea de furturi din societăți comerciale pe raza municipiului București și a județului Ilfov. În seara de joi, 27 august a.c., în jurul orei 21,00, polițiștii au procedat la supravegherea unuia dintre bănuiți, acesta fiind observat cum, după aproximativ două ore s-a întâlnit cu alți trei bărbați, împreună cu care s-a deplasat cu un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie 1918”, precizează Poliția Capitalei într-un comunicat transmis sâmbătă.

Conform sursei citate, după ce au ajuns în apropierea intersecției cu Aleea Onichifor Ghibu, doi dintre bărbați au coborât din autoturism și au fost observați cum, folosindu-se de un levier, au început să forțeze ușa de acces a unei societăți comerciale cu intenția de a pătrunde în interior, intenție nematerializată datorită circulației pietonale din zonă.

„În continuare, bănuiții s-au deplasat pe autostrada A2, fapt pentru care, la intrarea în sat Tânganu, polițiștii au procedat la blocarea autoturismului, imobilizarea ocupanților și conducerea acestora la sediul Poliției, pentru cercetări”, mai arată Poliția.

Au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Sectorului 2, în municipiul București și județul Ilfov, în urma cărora au fost identificate și prinse alte două persoane bănuite că au participat la comiterea infracțiunilor de furt.

De asemenea, la una dintre locațiile percheziționate, a fost găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, autoturismul utilizat de către bănuiți la comiterea faptelor de natură penală.

S-a constatat faptul că, în perioada 29 iunie — 17 august a.c., bărbații ar fi reușit să sustragă bunuri din patru societăți comerciale, prejudiciul produs prin comiterea faptelor ridicându-se la suma de peste 910.000 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.