Retragere emoționantă a lui Jay Leno de la The Tonight Show

A inceput sa prezinte ”The Tonight Show” pe cand se putea fuma oriunde o tigara, pe cand Justin Bieber nu se nascuse si cand barbatii cumparau pornografie de la chioscurile de ziare. Acestea sunt cateva din schimbarile pe care Jay Leno le-a subliniat in ultimul sau monolog la NBC, joi seara.

Dupa 22 de ani de ”The Tonight Show”, la NBC, Jay Leno s-a retras. La 63 de ani, pezentatorul uneia dintre cele mai popularae emisiuni din lume, a decis sa renunte. The Tonight Show arecele mai mari cote de audienta dintre toate emisiunile de gen. ”A fost o slujba minunata, dar e momentul sa plec. Am ajuns la varsta la care nu mai ascult musica actuala. Nu sunt pasionat de Twitter. Un om de 63 de ani care citeste mesajele tweet ale lui Miley Cyrus este putin deplasat. Voi trece la altceva”, a spus Jay Leno pentru Associated Press.

Pentru ultima emisiune, joi seara, Jay Leno l-a invitat pe cel cu care a inceput seria incredibila de 22 de ani – Billy Cristal – pentru a inchide cercul. In monologul final, unul emotionant pentru publicul american, un Jay Leno aproape plangand le-a multumit admiratorilor si echipei de la NBC pentru ca l-au facut sa arate, sa vorbeasca si sa para mult mai istet decat era in realitate ca prezentator al unei emisiuni.

In urma cu aproape un an, NBC a anuntat ca Jay Leno se va retrage si va fi inlocuit ca prezentator la Tonight Show de Jimmy Fallon, prezentatorul de pana acum al Late Night with Jimmy Fallon. ”Urmariti-l pe Jimmy Fallon! Va multumesc! Va urez din inima noapte buna! Draga mea, vin acasa!”, au fost ultimele cuvinte de Jay Leno in emisiunea sa.

Dupa cum scrie The New York Times, o asemenea ceremonie de ramas bun la televiziune ”are avantajele sale: cel omagiat poate sti de dinainte ce elogii i se aduc si poate asista la o avanpremiera a ”funeraliilor”. Dar exista si un pret de platit: domnul Leno va vfedea de a doua zi cat de repede isi vor sterge lacrimile admiratorii si cum cortegiul va merge mai departe. Poate si din acest motiv Leno a ales sa procedeze ca si predecesorul sau Johnny Carson si sa nu le ureze telespectatorilor un enervant ’ramaneti cu bine’.”

Leno le-a adus telespectatorilor momente unice,precum primul interviu cu actorul Hugh Grant dupa scandalul sexual in care a fost implicat in 1995 sau, mai recent, prima aparitia a presedintelui Obama intr-un talk-show, in 2009.

Jay Leno este al doilea prezentator al ”Tonight Show”, dupa mai longevivul Johnny Carson, care a prezentat emisiunea vreme de 30 de ani, inainte de a-i ceda fotoliul si masuta lui Jay Leno. Acesta din urma a facut o pauza in 2009, lasandu-l pentru scurta vreme la pupitrul emisiunii sale pe Conan O’Brien. De acerasta data insa, Jay Leno este sigur ca nu se va mai intoarce.

Pentru ultima sa emisiune, mai multe celebritati au inregistrat cate un mesaj in care incercau sa-i sugereze o viitoare cariera. Charlie Sheen i-a propus lui Leno sa cumpere NBC si sa-i concedieze pe toti angajatii. Presedintele Barack Obama i-a propus o nominalizare pentru a deveni ambasador in Antarctica. ”Sper ca ai o haina calduroasa, nu?”, a spus presedintele SUA.

Jay Leno nu pare sa aiba nevoie de o noua slujba pentru a trai bine. Ultimul sau salariu la NBC ar fi fost de 15 milioane de dolari pe an, aceasta insa dupa ce a avut si salarii intre 20 si 30 de milioane de dolari pe an, de la inceputul anilor 2000. Averea sa este estimata la peste 350 de milioane de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.