Retragere neașteptată la doar 19 ani

Campioana olimpică pe echipe la patinaj artistic, Iulia Lipnițkaia, și-a anunțat retragerea din activitate, la doar 19 ani. Decizia acesteia a venit după ce a urmat un tratament pentru anorexie, și nu își va putea apăra titlul în 2018, la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud).

Conform declarațiilor mamei sportivei, aceasta a informat Federația în legătură cu decizia sa de a se retrage, în luna aprilie, după întoarcerea din Europa, însă, cu toate acestea, Președintele Federației ruse de patinaj artistic a asigurat că nu a primit nicio informație privind retragerea tinerei sportive, medaliată cu aur în concursul pe echipe la JO de la Soci și medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2014.

„Iulia face parte în continuare din echipa de rezerve a selecționatei ruse. Poziția mea mă obligă să mă bazez pe fapte. Va trebui să așteptăm o declarație a Iuliei. Pentru moment sunt doar conversații”, au declarat oficialii Federației.

Iulia Lipnițkaia a devenit cea mai tânără patinatoare din ultimii 78 de ani medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă în 2014, la Soci. (M.D.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.