Reuniune de urgență a miniștrilor UE după catastrofa din Mediterana

Uniunea Europeană a convocat de urgență o reuniune comună a miniștrilor de interne și de externe luni după noul naufragiu din Marea Mediterană care ar fi provocat moartea a peste 700 de imigranți, transmite AFP.

Reuniunea va începe la ora 15.00 (13.00 GMT) la Luxemburg, după reuniunea lunară a miniștrilor de externe, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Consiliului UE.

Comisarul european care răspunde de acest dosar, Dimitris Avramopoulos, a anulat o deplasare pentru a se deplasa în Luxemburg, unde se află și șefa diplomației UE, Federica Mogherini.

Dimitris Avramopoulos pregătește o nouă „strategie” privind imigrația pentru UE, care ar trebui să fie prezentată la jumătatea lunii mai.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat duminică seară că se va consulta cu liderii europeni privind organizarea unui summit al șefilor de stat și de guvern consacrat acestei chestiuni. Un astfel de summit a fost solicitat de premierul italian, Matteo Renzi, care speră că acesta ar putea fi organizat chiar în această săptămână.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.