Reuniune România – Turcia – Polonia

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, va participa joi la o nouă rundă de dialog în cadrul Trilateralei Turcia – România – Polonia, care va avea loc la Ankara, la nivel de miniștri de externe, a anunțat MAE.

„Discuțiile vor oferi oportunitatea unui schimb de opinii privind evoluțiile de securitate din regiune și la nivel global, cu accent asupra situației din estul și din sudul NATO. Pornind de la rezultatele substanțiale adoptate la Summit-ul Aliat de la Varșovia, de la începutul lunii iulie, vor fi analizate măsurile care trebuie întreprinse în vederea îndeplinirii depline și conform termenelor convenite a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel. O atenție specială va fi acordată rolului specific care revine României, Turciei și Poloniei în acest proces”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Sursa citată precizează că vizita la Ankara va reprezenta un prilej pentru reiterarea sprijinului României pentru Turcia și autoritățile sale legitime, inclusiv prin evidențierea Parteneriatului Strategic bilateral și importanței acestui stat în plan regional, ca Aliat major în cadrul NATO și partener cheie al UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.