Reuters: O altă diviziune clară Vest – Est în Europa

Centrele europene de inovație în tehnologie încep să migreze dinspre marele capitale vestice către micile orașe universitare, arată Topul celor mai Inovatoare Universități din Europa întocmit de agenția de presă Reuters.

Reuters observă un recul al Germaniei, care are un PIB de 11 ori mai mare decât al Iralndei și doar de 7 ori mai multe universități în acest top decât mica țara insulară. Apoi, ”se observă o altă diviziune Est-Vest”, scrie Reuters, care face referire la absența totală din acest top a universităților din Rusia, Ucraina și România. De altfel, aici nu figurează nici universități din Ungaria, Cehia sau Slovacia. Polonia este singura țară din fostul lagăr socialist care intră în acest top cu o universitate.

Campioana este Universitatea Catolică din Leuven, Belgia (regiunea flamandă), care în anul fiscal 2015 a cheltuit nu mai puțin de 454 de milioane de euro pentru cercetare și care are în portofoliu 586 de invenții protejate în mai multe state. Urmează apoi Imperial College din Londra, Universitatea Cambridge și Universitatea Tehnică din Munchen.

Irlanda este campioana la cele mai multe universități inovatoare pe cap de locuitor, urmata de Danemarca, Belgia, Elveția și Olanda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.