Revoltător: „Tricolorul românesc este fascist”

Unioniștii de la Partidul Unității Naționale (PUN) au fost alungați de la protestele din Republica Moldova. Unul din liderii societății civile care au organizat și susținut mitingurile împotriva votului mixt cu participarea partidelor din opoziție, Alexei Tulbure, s-a apropiat de manifestanții de la PUN numindu-i provocatori și insistând ca aceștia să părăsească protestul, relatează portalul moldovean Deschide.md. Și alți manifestanți s-au arătat deranjați de steagurile României afișate de membri PUN, proferând amenințări.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Partidului Unității Naționale de către un membru al acestei formațiunii. În înregistrarea postată se vede cum Alexei Tulbure le spune tinerilor unioniști să plece de la miting. De asemenea, în imaginile prezentate mai mulți participanți încearcă să intimideze tinerii spunându-le că trebuie „lichidat” iar stegul României este „steag fascist”.

„Provocați aici lucrurile. Duceți-vă și uniți-vă în altă parte. V-a trimis Plahotniuc aici să-mi faceți mie ordine. Voi aveți altă agendă, plecați!”, a declarat revoltat, Alexei Tulbure, fost ambasador la ONU și Consiliul Europei în perioada lui Vladimir Voronin.

Deși unioniștii de la PUN au spus clar că au venit să-și manifeste îngrijorarea în legătură cu schimbarea sistemului electoral, protestatarii insistau tot mai mult ca aceștia să plece.

„Nu are cine vă lichida pe voi cu Unirea. Noi suntem țară și suntem aici, dar voi sunteți cu steaguri străine, steag fascist cu care a luptat cu Hitler în 40-41. Stalin, un bandit, Hitler un bandit și voi tot”, a afirmat un protestar..

”În ultimele zile se tot aruncă în unioniști cu pietre că nu au ieșit la proteste. Partidul Unității Naționale a chemat populația la proteste și a participat la ambele proteste ce au avut loc. Deși, am fost alungați de către Alexei Tulbure și ni s-a spus de alți participanți la miting că unioniștii trebuiesc nimiciți iar tricolorul românesc este fascist am continuat să protestăm și vom protesta împotriva guvernării.
Nu am postat această înregistrare în cele doua zile de miting pentru a nu fi acuzați că sabotăm protestele. Nici acum nu am fi postat aceste imagini dacă nu am fi fost acuzați că nu ne implicăm”, este mesajul care însoțește înregistrarea postată pe pagina PUN.

Conform portalului citat, Unioniștii niciodată n-au fost priviți cu ochi buni la protestele organizate de Platforma Demnitate și Adevăr.

În toamna anului 2015, atunci când „DA” organiza proteste masive în legătură cu furtul miliardului, unioniștii s-au alăturat protestelor, însă au fost izgoniți, inclusiv cu forța din Piața Marii Adunări Naționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.