×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:46
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Câte una pe zi
Revoluția "finanțiștilor" PSD pentru angajați

Angajații vor plăti contribuții mai mari la sănătate și pensie, dar nu vor face ei plata efectiv. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că nu se pune problema ca vreun cetățean român să-şi plătească singur CAS şi CASS, plătește firma contribuția în contul angajatului, aceasta urmând să fie mai mare.

"Nu se pune problema ca vreun cetățean român angajat undeva să meargă singur să-și plătească singur contribuția CAS și CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăți. Da, le vom face în contul angajatului, adică angajatul va avea o contribuție la sănătate și o contribuție la pensie mai mare, dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma. Pentru că au apărut informații că vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevărat. (...) Plătește firma contribuția în contul angajatului, pentru că se vorbea că se mută în sarcina angajatului. Acum, contribuția pentru fondul de pensii și pentru sănătate au niște valori. Ele vor fi mai mari. Asta înseamnă că în contul fiecăruia dintre noi atât la pensii, cât și la sănătate vor fi sume mai mari pe care le va plăti efectiv firma, dar în contul nostru, pentru noi. Contribuția la pensii va merge până la 25% și la pensii 10%", a declarat Dragnea la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Întrebat totodată luni dacă declarația de patrimoniu va fi de la 1 ianuarie 2018, Dragnea a menționat: "Așa ar trebui. Dar în această vară o să ne prezinte Guvernul și decizia finală".

De asemenea, președintele PSD a spus că implementarea impozitului pe venitul global din 2018 este foarte dificilă. "E foarte greu, pentru că au fost niște întârzieri. Dar săptămână de săptămână vor prezenta progresele făcute", a afirmat Dragnea.

Teoria lui Tudose despre contribuții

Premierul Mihai Tudose a afirmat la rândul său luni, după ședința coaliției de guvernare, că Ministerul Finanțelor lucrează la un proiect care vizează transferul contribuțiilor la stat de la angajator la angajat, acesta urmând să intre în vigoare începând cu anul viitor.

Întrebat dacă transferul de contribuții se va realiza până la anul, Tudose a răspuns: "Vorbim despre acei 2.000 de lei care sunt de fapt 1.500. Da, Ministerul de Finanțe lucrează la acest lucru".
"Începem cu salariul minim ca să fim siguri și este la pachet cu acea măsură de plătit angajatorul contribuțiile pentru salariul minim, pentru cei care sunt cu acea fracție, acel part-time, cel puțin pe hârtie", a explicat Tudose.

Chestionat dacă de la anul angajatul va plăti doar impozitul separat, iar angajatorul CAS și CASS, premierul a răspuns că da.

Opoziția contraatacă

Uniunea Salvaţi România (USR) îl acuză pe premierul Mihai Tudose că încearcă să ascundă mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat cu creşterea salariului minim din 2018.

”Prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat astăzi după întâlnirea coaliţiei de guvernare că renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, lucru corect şi logic, dar păstrează taxa de solidaritate, chiar dacă recunoaşte că nu ştie nici cât va fi şi nici cui se va aplica sau ce impact va avea. De asemenea, acesta susţine că începând de anul viitor contribuţiile sociale datorate de angajator vor fi mutate la angajat, pentru început doar în cazul angajaţilor cu salariu minim. Astfel, încă o dată, PSD şi ALDE mint românii că le vor creşte salariul minim la 2000 de lei începând de anul viitor când, de fapt, această majorare ascunde mutarea contribuţiilor sociale la angajat”, afirmă USR.

Formațiunea susţine că taxele de 22,75% pe salariu, pe care până acum le-au plătit angajatorii, pe viitor le vor plăti angajaţii. În consecinţă, românii cu salariu minim vor avea aceleaşi venituri, majorarea salariului fiind doar pe hârtie. ”În acelaşi timp, persoanele cu contracte parţiale de muncă vor fi obligate să plătească contribuţiile sociale la nivelul unui salariu minim întreg, ceea ce îi dezavantajează pe cei cu venituri mai mici de un salariu minim, va spori munca la negru şi va creşte şomajul”, susţine USR.

Deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, afirmă că politicile economice iniţiate sau preconizate de guvernul Tudose arată o ostilitate a coaliţiei de guvernământ faţă de antreprenori. ”Foarte grav este că întreg discursul economic al noului guvernul Dragnea arată o atitudine retrogradă şi ostilă a statului în relaţia cu cetăţenii şi contribuabilii săi. Afirmaţii precum cele făcute astăzi de premierul Tudose prin care spune că va căuta modalităţi de impozitare suplimentară pentru cei care se cred mai deştepţi decât statul sunt dintr-o epocă de sorginte bolşevică pe care o credeam de mult apusă, în care antreprenorul era privit ca duşmanul de clasă. Soluţia este reducerea reală a birocraţiei, respectarea legii şi încetarea abuzurilor, nu sancţionarea performanţei”, a spus Barna.


(I.R.)Publicat Luni, 17 iulie 2017
2404
 | 1
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Moesia
-2
De ce nu se intelege? Angajatorul - prin contabilitate - la salariul dat fiecarui angajat va retine suma pentaru contributii. Numai ca aceasta va aparea pe fluturasul angajatului, existand deci posibilitatea ca angajatul sa verifice lunar daca aceste impozite au fost platite. Sunt multi oameni care s-au trezit ca au muncit ani dar nu li s-a platit contributia. Acum va exista un control direct. Iar daca s-a marit contributia, asta este din bugetul angajatorului. Ori se fac ca nu inteleg, ori sunt prosti de-a binelea cei ce dau mereu cu bata-n balta (vezi antena 3 care spune cu nerusinare, mereu, zi dupa zi, ca angajatul va trebui sa-si plateasca aceste impozite, adica sa mearga el sa le plateasca... dezinformarea este la mare moda , iar bogdan chirriac face la greu jocul unora ce sunt impotriva psd)
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
atenianul @ Moesia
+1
mai este un efect: înainte dacă nu o plătea, firma nu păţea nimic acum dacă nu o plăteşte e infracţiune, atât a conducerii cât şi a firmei. plus că omul vede clar acum cât plăteşte firma pentru salariul său. de asemenea cei care lucrează normă întreagă şi în fapt declară 2 ore şi plătesc un sfert , se păcălesc. se păcălesc şi cei care de fapt declară mai multe joburi la stat dar nu fac niciuna.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Program de gubernare pesede
0
Anu asta va dublam salariile si va triplam impozitele si inflatia !
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
lili
-1
Ieri, L. Dragnea: „Salariile nu vor scădea. Acum există 3 valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în CONTUL cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici STATUL Roman Ne Fura.(!!??) Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în CONTUL angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a precizat Dragnea. Președintele PSD a adăugat că salariul pe care un om îl ia în mână „categoric NU” va avea de suferit.(??!!) Programul de guvernare al PSD prevede că vor fi eliminate 4 din cele 6 contribuţii plătite astăzi. „Vom rămâne aşadar doar cu Contribuţiile pe sănătate şi cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”, potrivit programului." Intrebare: ce inseamna "STATUL Roman Ne fura", cum a spus Ieri Dragnea? Cand a spus Dragnea in campania electorala ca "STATUL Roman Ne fura"? In plus, NU exista nici un Cont al angajatului in care aceste 2 Contributii sa fie platite, iar Minciuni, Minciuni! Auzim zi de zi aceleasi Minciuni din campania electorala cu care si AZI, zi de zi acest Impostor numit Dragnea minte si fura! Cotidianul, va rog sa dati comentariul!
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Nu ne lasa sa lucram pentru bobor
-2
Kovesi e di vina domle ca nu putem dubla salariile. Daca ne lasa Kovesi asta-n pace cu dosarele de coruptie nu va dubla salariile, le triplam...
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Urlando degeaba la buget, e mic...
+3
Astia nu stiu cum sa ia inapoi ce ar vrea sa dea fraierilor bugetari la salarii. Bai BeseDeilor , nu mai bine nu dati deloc, decat sa luati prea mult apoi? Va jucati cu focul...
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Danny
+6
Acum ce mai comenteaza toata armata armata de votanti ai acestor nenorociti!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili @ Danny
+2
Cum ce?! Armata de votanti crede in continuare Minciunile si aberatiile debitate zi de zi de Dragnea si PSDeii lui, intr-un ritm cum NU am vazut in 27 de ani! Ziua si colectia de Minciuni, o adevarata Colectie in nici 6 luni de guvernare! Ce arhiva vom avea dupa 4 ani de guvernare cu acesti incompetenti si mincinosi?! Vezi pe internet cum ironiza ieri Dragnea stirile aparute in presa despre Stadionul de la Craiova, a carui inaugurare a fost amanata de cate va ori, construit cu peste 52 Milioane de Euro, care trebuie RECONSTRUIT din cauza unor ERORI de Proiectare! Din pacate, informatiile ironizate ieri de Dragnea se CONFIRMA, Comunicatul aparut chiar pe Situl Minsiterului Dezvoltarii al dnei SeRvil(cea cu banii catre judetele PSDiste!) arata Dezastrul si ca informatiile din Presa ironizate de Dragnea SUNT REALE! "Câteva documente publicate Miercuri, 12 iulie, pe site-ul Ministerului Dezvoltării, dezvăluie adevăratul motiv pentru care autorităţile române amână la nesfârşit inaugurarea noului stadion din Craiova: arena de 52 de milioane de euro a fost construită greşit, iar acum trebuie reproiectată şi reparată! Documentele însuşite chiar de Guvern sunt absolut stupefiante. Totul a fost gândit şi construit GRESIT iniţial, în 2014, când s-a demolat vechiul „Central“, iar acum e nevoie de reparaţii masive. În forma iniţială, noua arenă era, pur şi simplu, un PERICOL pentru spectatori şi Neconform cu standardele moderne pentru meciurile internaţionale. Modificări „minore“: stadionul va fi mai lat, dar mai scund cu 10 metri, se face 1 etaj în plus şi s-au Refăcut pereţii pentru a REZISTA la vânt. După cum reiese din Nota de fundamentare a HG pentru modificarea stadionului, absolut năucitoare este explicaţia pentru alte modificări majore aduse atât formei stadionului, cât şi regimului de înălţime: iniţial, NU s-a luat în calcul Vântul! După ce „a fost realizat un studiu de vânt în tunel aerodinamic" “, „structura de rezistenţă a fost evaluată cu date exacte datorate vânt
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
lili
+10
Deci, Dragnea va trebui sa se prezinte in Parlament cu un NOU Program de guvernare, ca Programul nr 2 deja NU mai exista! Varza, haos, circ, minciuni, asa arata guvernarea PSD! NU sunteti in stare sa guvernati! Sunteti in stare doar sa furati! Rusine, un penal mincinos, sper sa ajunga cat mai repede la puscarie!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
acs
+8
ce joc piramidal e si cu contributiile astea...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Nick
+10
Traducere-completare: adica de la 01.01.2018 vom merge cu bani mai putini acasa. Cel putin cei angajati la privat carora nu stiu cine le va mari salariile cu 30% ca la bugetari ca sa acopere aceste contributii marite.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili @ Nick
+13
Stai linitit, ca nici bugetarii NU vor duce mai multi bani acasa! Acum iese la iveala Minciuna: maririle la salariile bugetarilor anuntate in campania electorala care au asigurat SUCCESUL PSD la alegerile din Decembrie 2016, ascundeau aceste Transferuri de Contributii la angajat! V-am mintit, jubileaza Dragnea si Olguta! Oare mai asteapta medicii aia 4000 Euro/luna?! Dumnezeule, in cei 27 de ani post '89 NU am vazut niciofdata atatea MINCIUNI, atata incompetenta si HAOS! Circ si HAOS PSDist si HOTII!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+13
cum ziceam acum vreo 4 luni, vă dăm 20% şi vă luăm 35%. E poolitically cu rect, nu? Felicitări, aţi votat cu cine trebuia....să vezi cum o să creasacă nivelul de trai în jos, o folie nebună...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili @ anado tauriga
+4
Corect! PLUS!!!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 54 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 38 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 5 ore şi 4 minute
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 26 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 6 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 43 minute