×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 16 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:35
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Audierea viitorului secretar de Stat al SUA
Rex Tillerson: Rusia a anexat un teritoriu care nu era al ei

„Rusia a luat un teritoriu care nu era al ei”, a spus in timpul audierilor din Senat Rex Tillerson, nominalizat pentru şefia diplomaţiei SUA. “În ce priveşte anexarea Crimeii, opinia mea este că acest act i-a luat prin surprindere pe mulţi”, a spus Tillerson, adăugând că reacţia administraţiei Obama în 2014 a fost foarte slabă şi că acest lucru a făcut ca Rusia să treacă frontiera estică a Ucrainei. “Aş fi recomandat ca Ucraina să îşi mobilizeze capabilităţile militare pe care le avea la dispozitie şi să le ducă la frontiera de est”, a spus Tillerson, adăugând că SUA ar fi trebuit să ofere arme Ucrainei şi să ajute regimul de la Kiev cu misiuni de recunoaştere aeriană.

Chestionat însă în privinta altor acţiuni ale regimului Putin, Rex Tillerson a fost mult mai rezervat în declaraţii. Senatorul Marco Rubio, fost rival al lui Donald Trump în cadrul alegerilor primare din 2016, a afirmat că Vladimir Putin a ordonat asasinarea disidenţilor. “Nu am suficiente informaţii pentru a face această afirmaţie”, a spus Tillerson, adăugând că astfel de lucruri se întâmplă deseori în regimurile opresive. Întrebat dacă Putin este un “criminal de război”, Rex Tillerson, fost CEO al Exxon Mobil decorat de însuşi Vladimir Putinc cu “Ordinul Prieteniei”, a raspuns ferm: “Nu aş folosi acest termen”.

Şi mai limpede a fost viitorul secretar de Stat al SUA în ce priveşte sancţiunile impuse Federaţiei Ruse după anexarea Crimeii. “Când se impun sancţiuni, ele dăunează prin definiţie companiilor americane”, a spus Tillerson, care a avut însă grijă să precizeze că fosta sa companie, ExxonMobil “nu a făcut niciodată lobby împotriva sancţiunilor impuse Rusiei, cel puţin nu cu ştiinta mea”.

Călin MarchieviciPublicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
2627
 | 3
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nicu cohen
+6
Vorbe goale .Parca Porto Rico , Texasul sau California au fost ale americanilor ! Macar in Crimea rusii au organizat un referendum .Americanii au atacat natiuni suverane , au ucis milioane de oameni ,au jefuit si sint atit de senini de parca a fost ceva normal . Perversi oameni .
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+2
Măcar la acest nivel ar trebui să se vorbească în cunoştinţă de cauză ! Pe mâinile cui încape politica americană ?
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
neconformistul
+15
Cine a stabilit ca Crimeea nu este un teritoriu al Rusiei ? Statele Unite ? Ei au aproape jumatate din teritoriu care nu este al lor ! Dar daca cei care populeaza aceste teritorii doresc ca ele sa ramana in componenta SUA , atunci este corect . Are dreptul SUA sa interzica dreptul la autodeterminare a popoarelor ? De fapt , ei "in corpore " traiesc pe un pamant care nu este al lor . Insa eu cred ca atitudinea lui Tillerson este dictata in primul rand de dorinta de a trece "hopul" din Congres . Pe urma, se va vedea .
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Mitza Baston
+17
Si voi nu va zbenguiti in toata lumea? Ce-ati cautat in Irak, in Libia, ce cautati in Afganistan, in Siria si in Yemen? Ocupatia militara e vecina cu anexarea. Iar pe rusi dece i-ati lasat sa ne ocupe? Dupa ce ne-ati facut tara varza cu bombardamente, v-ati pus palma-n cur si ..Halleluyah brothers! Acum, va mananca tot acolo sa sprijiniti guvernul fascist de la Kiev. Ucraina trebuie impartita intre tarile de la care a furat teritorii. Tare ma tem ca, in ceea ce priveste atitudinea fata de tara noastra nu se va schimba.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
dancp
+20
dar daca crimeea a fost a lor?a ...
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
et in arcadia, ego @ dancp
+9
Crimeea a fost a tuturor celor care au cucerit-o si nu au fost putini, unii ( care nu sunt rusi) pastreaza chiar acte din timpuri revolute, asta arata istoria. Forta si victoria militara, privite ca un tot au ramas din timpurile preistorice si pana azi criteriul de baza dupa care se considera apartenenta unui teritoriu de la un trib la altul, de la o obste gentilica la alta, de la popor la altul si de la o natiune la alta. Asta indiferent de politicile post-belice de recunostere mondiala privind stabilitatea granitelor, precum si de structurile de securitate interna si internationala, de opiniile si discursurile opuse pe aceasta tema a Crimeei, cum pastram aceeasi mentalitate straveche privind primatul militar , Crimeea este acum a Rusiei.Toate luarile de pozitie impotriva acestei situatii sunt scuze aduse propriei constiinte, care se vrea evoluata pe plan umanist si politic sau simple rezerve pentru un viitor casus belli, char rece.Dl Tillerson nu face exceptie, dupa caz.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
patriotu_zamolxe
-17
ce naste din Petru cel Mare si Frederic cel Mare -> teritorii mananca, asta stiu de sute de ani asta fac , acapareaza teritorii, sunt vanatori, predatori ni se spune ca suntem Neam de Slugi, ce am realizat in ultimii 27 de ani ? numai pierderi !!! vrem sa sarbatorim 100 de ani de la Marele Razboi, cu ce obraz ne prezentam inaintea Eroilor Neamului ? fara onoare, fara nici o realizare, ...? ne mai batem si cu caramida in piept ca suntem Patrioti !
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
zamolxe era mai atent @ patriotu_zamolxe
+12
Nu retin ca inaintasilor mei, vechi sau noi, sa li se fi spus 'neam de slugi'. Sa nu ne punem singuri cenusa pe cap fara motiv, totul se taxeaza.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
gigel
+8
Caline esti ... cenzurant.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Malagamba
+18
Marchievici preia si el frinturi care ii convin.Ba mai mult le si inventeaza.Ca sa nu va mai obositi cu analizarea aberatiilor lui Marchievici intrati pe site-ul Zerohedge e un articol , Rex Tillerson Confirmation Hearing: Live Webcast pentru ca lecturarea acestui articol al lui Marchievici e perdere de timp, articolul e Pure Bullshit.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
gigel
+24
Tantalaul acela ar trebui sa stie ca acel teritoriu a fost facut cadou de catre Hrusciov Nikita unei ntiuni prietene. in momentul in care acea natiune nu a mai fost prietena, cadoul a fost revocat. Simplu. NATO visa ca isi va amplasa scut si in Crimeea. Au luat-o-n bot ca sunt un pic cam la 180 de grade.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Joe Indianu'
+27
Asa, si ? Pai Statele Unite functioneaza in intregime pe un teritoriu care nu era al lor !
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
gigel @ Joe Indianu'
+16
Corect Indianule. SUA s-au nascut pe genocid.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 8 ore şi 34 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 5 ore şi 55 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 5 ore şi 29 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 11 ore şi 7 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 6 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 48 minute