Rezilierea contractului între Pițurcă și FRF, anchetată de DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală in rem cu privire la rezilierea contractului dintre Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Victor Piţurcă, fără ca fostul selecţioner al echipei naţionale să achite despăgubiri.

„În acest moment a fost începută urmărirea penală in rem, însemnând că, în cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea vinovăţiei şi identificarea persoanelor responsabile pentru săvârşirea unor potenţiale fapte penale”, precizează DNA, într-un răspuns transmis la solicitarea agenţiei Mediafax.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat la Digi Sport Special că Piţurcă nu a plătit nicio un ban atunci când şi-a reziliat contractul cu Federaţia, în condiţiile în care contractul stipulata o clauză de 500.000 de euro.

Pițurcă și oficialii Federației au semnat însă un act adițional, înaintea meciului cu Ungaria, prin care se renunța la achitarea sumei de oricare dintre părți, Burleanu susținând că aceasta a fost soluția optimă.

„Nu aveai posibilitatea să iei acești bani. Mai mult, dacă tot aș fi insistat, probabil că Victor Pițurcă nu ar mai fi plecat. Dacă FRF îl dădea afară pe Victor Pițurcă, trebuia să-i plătească cei 500.000 de euro, plus salariile până la finalul contractului. Eu m-am gândit la partea cea mai proastă, că se încăpățâna și nu-și mai făcea treaba cu dedicare”, a declarat Burleanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.