×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:13
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Strigătul disperat al lui Florin Chilian
REZIST - Un scenariu extraterestru, cu omuleţi verzi, evident

Ştiti că sunt artist şi artist fiind nu pot avea credibilitate pentru că, pur şi simplu credibilitatea nu este în fişa postului meu by default.

“Să ne pregătim pentru ce urmează! E mai mult decât o nemulţumire socială" Claudiu Lucaci - TVR

Mă tem de un "eveniment" cu impact emoţional major în pregătire.

Când 50 de organizaţii media străine trimit echipe de jurnalişti, angajând uriaşe resurse financiare, umane şi tehnice de transmisie pentru un eveniment extern, aici la noi în #România, eveniment care nu avea cum să aibă un potenţial de dezvoltare sau o durată care să justifice sutele de mii de euro alocate atunci mă tem că altceva este pe cale să se întâmple.

Numai un eveniment cu impact emoţional major în pregătire mai poate motiva şi explica, în opinia mea, prezenţa prelungită a trusturilor media aici la noi la un "protest spontan" deja desumflat care nu mai beneficiază de prezenţa oamenilor în stradă.

Uriaşa majoritate a oamenilor care au ieşit la proteste, între timp, au început să-şi pună întrebări şi să găsească propriile răspunsuri. Au început să iasă la iveală diversele interese "nevinovate" utile pentru "exercițiului democratic" a neromânilor implicaţi în aceste manifestări.

Ştiţi că sunt artist şi că “aud voci” şi atunci mă întreb dacă nu cumva singurul eveniment cu impact emoţional major posibil în condiţiile date este “terorismul” aici la Bucureşti, în faţa Guvernului României, la un protest paşnic pentru, nu-i aşa, un ideal fumos ce poate seduce pe oricine, oricând, de pe oricare meridian al lumii, generator de empatie, deci audienţă deci publicitate deci bani. Anticorupţia deci.

Nu am fost la proteste în Piaţa Victoriei, îmi cunoaşteti opinia despre aceste proteste ca o lovitură de stat, infestate de politicieni, cu foşti miniştri la braţ cu protestatarii fără o cauză obiectivă. Politicieni la protest urlând că au pierdut puterea?! Ce protest este acesta susţinut de giganţii bancari cu probleme de dosar la DNA?! Un preşedinte care încalcă grav constitutţia şi legile securităţii naţionale mergând la un protest neautorizat pentru a instiga români contra români împotriva ordinii de drept constituţională, consfinţită prin exerciţiul democratic al alegerilor. Ce fel de şi al cui este de fapt acest protest?! Oamenii din stradă, “democraţii” rămaşi fără ţel - mincinos şi acela al OUG 13 -, cer anularea democraţiei şi anularea votului. Nu cred în acest protest dar cred neclintit în proteste ca fiind anticorpul perfect pentru imperfectul organism care se numeşte democraţie.

Nici la protestul de la Cotroceni nu am fost şi nu pentru că nu cred în el, ci pentru că nu am vrut să iau partea nimănui. Nu am vrut să fiu de partea cuiva în care e drept, cred, în defavoarea celuilalt. Ambii sunt români şi eu ţin cu amândoi. Asta mi s-a părut corect şi normal să fac eu, ca artist. Să nu abandonez pe nici unul dintre cei care sunt în stradă de o parte sau de cealaltă a unei întâmplări nefireşti. Pe măsură ce amploare protestelor scade, văd cum cresc numărul, anvergura şi gălăgioasa insistenţă a celor care îndeamnă oamenii să iasă în stradă. Oare de ce nu-i îndeamnă pe oameni să respecte votul care este esenţa democraţiei?! Am prieteni şi cunoscuţi care protestează în faţa guvernului. Unii dintre ei merg cu copiii mici acolo. Nu sunt de acord cu ei dar asta nu mă va face niciodată să îi urăsc sau să le doresc răul numai pentru că avem opinii şi convingeri diferite pe un subiect sau altul. Prietenii mei verzi cu antenuţe, şi nu alea vândute lu’ Voiculescu, îmi şoptesc în ureche cum că acum toate piesele sunt pe tabla de joc deja, la vedere şi mă tem că până la un cumplit deznodământ nu mai este mult.

Cred că am un preşedinte inconştient pentru că numai un inconştient poate îndemna cetăţenii împotriva propriilor concetăţeni. Numai un delir înspăimântător sau o frică teribilă de eventuale consecinţe îngrozitoare ale unui ordin primit şi neexecutat de la stăpâni poate face un preşedinte să aducă ţara în pragul uni război civil, alegând între români pe ai lui, restul fiind astfel declaraţi duşmani. Iohannis ar trebui arestat şi condamnat pentru asta. Extratereştrii mei mici şi verzi din urechea dreaptă îmi spun că preşedintele va sparge PSD-ul din interior pentru “Guvernul meu 2”. Sincer, nu îl cred capabil pe d.nul preşedinte de o aşa inteligenţă. Cineva care lucrează 3 zile pe săptămână ca preşedinte nu poate fi atât de inteligent decât prin delegare. Pur şi simplu nu cred. Nu fără un ajutor iar singurul ajutor care poate face asta şi care are la îndemână toate pârghiile necesare - din nefericire pentru România – aliatul şi creatorul de drept şi de fapt al preşedintelui Iohannis - este SRI-ul, cunoscut altfel ca Serviciul Român de Informaţii. Numai SRI poate face asta, ajutat, nefiresc de alte servicii secrete, ale altor state “democratice” europene. Iohannis nu, sub nici o formă. Eu încă cred şi mă agăţ de speranţa că nu întregul SRI este de partea unui ansamblu de politici care nu au nimic de-a face cu binele României ci cu răul ei.

Mai cred că Sebastian Ghiţă este de partea disidenţilor din SRI care ţin cu România. Patriot nu este adjectiv şi nu cred că patriotismul a murit pentru noi, pentru toţi românii! Asta cred eu şi faptul că cele spuse de el legate de apartenenţa la alte servicii secrete străine a unor vârfuri de putere ale structurilor de forţă româneşti, nu sunt discutate absolut deloc, îmi întăreşte această convingere. Extraterestru fiind şi eu deja, aud despre Maidan cum că ar fi fost opera serviciilor secrete franceze, noi l-am avut pe Cioloş pentru ca Colectiv. Omul fără steag, dar cu o mărturie nelegală la Ministerul Agriculturii în faţa unei judecătoare excluse din magistratură pentru diverse. Cioloş, omul care a băgat în puşcărie oameni nevinovaţi, şi odată cu ei, pe patronul unei instituţii de presă, singura care îl putea bloca eficient. Cioloş, omul cu legături apropiate de serviciile secrete franceze, fără slujbă, pus în fruntea unui guvern zero, cu prea multe miliarde pe minus în gestiune la plecare.

Cred că acum în România, în Bucureşti se bat pe un câmp de bătălie ca o rană tot feluri de interese financiare, pentru că despre bani este vorba în cele din urmă. Potrivit aceluiaşi scenariu extraterestru al meu, este evident că lovitura de stat a fost anulată de americani în noaptea de dinaintea discursului preşedintelui din parlament pe motiv de Deveselu. Deveselu este capul lor de pod din Europa spre Asia, apoape de Rusia. Dacă veşnicia s-a născut la sat, atunci România a fost salvată de război civil în satul ăla amărât. Altă explicaţie eu unul nu găsesc în afara intervenţiei americane. Protestele erau la apogeul lor şi tot ce mai lipsea era ordinul de anulare a alegerilor prin alungarea guvernului. Ordinul acela nu a mai venit, spre norocul nostru. Un cuvânt a fost înlocuit. Atât. Demisia guvernului ar fi fost prea “MULT”. Cuvântul acesta ne-a salvat, cred eu.

Omuleţii verzi îmi spun că Europa, cu tot ce înseamnă ea ca interese coloniale în ceea ce ne priveşte, este în conflict cu America şi că din păcate intersecţia intereselor americane, europene (franceze şi germane), englezeşti sau ruseşti este acum aici la noi. Cumva tocmai cu Rusia nu ar trebui să fim în relaţii “reci” acum şi asta nu mai ţine de extratereştri. Fie şi numai pentru că este vecină cu noi, imediat chiar aici lângă casa noastră. Păcat nu avem oameni de stat care să vadă că este o imensă forţă mondială sau că poate reprezenta o uriaşă piaţă de consum pentru noi dacă am reuşi să intrăm cu puţinele noastre produse pe piaţa lor. Lumea nu mai este deloc cea de acum 5 ani, cu atât mai puţin cea de acum 50 de ani şi dacă mergi mereu cu privirea întoarsă spre înapoi, spre trecut, sigur nu ai să vezi prăpastia ce poate apărea înaintea paşilor tăi.

Revenind la extratereştri, în contextul în care geopolitica înseamnă un fel de bani, interesele coloniale, alt fel de bani, şi profiturile imediate, mici, meschine, dar vitale, înseamnă cu totul alt fel de bani, eu unul mă tem de cei din urmă. Omuleţii verzi văd coincidenţe şi sunt sceptici când văd prea multe coincidenţe. Colectiv, Bamboo, apariţia preşedintelui în mijlocul protestatarilor şi instigarea lor la lovitură de stat. Coincidenţe fireşti desigur. Sunt 50 de organizaţii media străine cu echipe de jurnalişti, echipamente, cu resurse financiare, umane şi tehnice de transmisie uriaşe dislocate aici şi încă nu au plecat! Cum se vor putea justifica în faţa proprietarilor uriaşele sume de bani alocate unui eveniment în care nu se întâmplă nimic?! Protestele, deşi fără obiect, continuă. Ce se aşteaptă?! Al Jazeera în Bucureşti la proteste în Piaţa Victoriei?! Ce trebuie să ajungem să fim?! Deja, cineva a început să se joace cu alertele de bombă la Galaţi parcă pentru a pregăti terenul. Sper să nu fie un semnal de începere a adevăratei demenţe.

Ştiu că un aşa scenariu vine de la extratereştri şi că un aşa scenariu extraterestru nu este credibil aici în lumea reală, însă eu unul, ca artist nebun ce mă aflu ‘n treabă, v-aş ruga să nu mergeţi la proteste o vreme.
Nu atâta vreme cât trusturile de presă străine vă pot transforma în sursă de profit. Lăsaţi să plece străinii şi reluaţi protestele după aceea. Ideea de anticorupţie nu poate dispărea de la noi din nefericire de pe o zi pe alta. Vor mai fi ocazii.

Ştiu însă că nu mă veţi asculta, aşa că vă rog să fiţi foarte atenţi la cel de lângă voi. Prea lesne se poate găsi un dement cu un rucsac în spate care să faca un gest necugetat şi să producă o nenorocire. Prea este linişte în Europa şi parcă prea toată lumea stă să se întâmple ceva. Prea mă tem că unii şi-ar putea justifica neputinţa contracarării unui asemenea scenariu prin scăderea bugetelor. Un aşa scenariu ar rezolva mult prea bine şi convenabil problemele prea multora. Mă tem tare mult că scenariul ăsta extraterestru îl reprezintă pentru nişte minţi bolnave apariţia terorismului aici la Bucureşti. Singurul eveniment cu impact emoţional major posibil care să justifice uriaşele sume de bani alocate în condiţiile date este, în opinia mea, “terorismul” aici în faţa Guvernului României.

Prefer să scriu asta cu omuleţii mei verzi din cap, încercând să previn o nenorocire, şi să mă fac de râs eu şi antenuţele mele, decât să se întâmple ceva rău cuiva, chiar dacă are o credinţă sau o părere diferită de a mea. Vă rog, fiţi cu grijă!

Un scenariu extraterestru, de neimaginat, a fost şi la Colectiv.

Mulţumesc

Florin Chilian

Publicat Duminică, 12 februarie 2017
10366
 | 72
 | 75
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
atenianul
-2
garantat ca bomba va fi furata si vanduta iar in piata va fi un fis,
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
marc
+1
Daca e adevarat ca 50 organizatii media au trimis jurnalisti in Romania,sigur se pregateste ceva.In decembrie 1989 hotelurile din Bucuresti erau pline de jurnalisti straini care stiau ca se va intampla ceva.Venisera chipurile pt congresul XIV al pcr din noiembrie,dar n-au mai plecat.Totodata in luna decembrie,intrasera in tara 35000 de ,,turisti'' rusi.Asa ca...asteptam turistii
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
Dana
+4
Apropo de coincidente. MRU si-a dat demisia pe motiv de boala cu exact o luna inainte de Colectiv.
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
Martianul
-31
Ramai tu cu omuletii tai verzi in cap. Si cu argumente gen drobul de sare.
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
Mircea @ Martianul
+26
Ar trebui sa multumim d-lui Chiliman,iar ieri d-lui MARGA,care prin ce au scris ne-au invitat la trezire natioanala.Sunt paragrafe din scriele dansilor ,care si in biserica ,in aceste zile ,ar trebui citite de preoti.Din pacate ,de ani de zile sunt niste grupuri ,bine organizate ,bine finantate ,din pacate unele camuflate in ONG-uri,care clameaza in media si in strada cine merita sa fie roman ,cine trebuie sa conduca.Un an de zile tara a fost oferita unor nulitati ,functionatri umili pe aiurea si acele grupuri au rasplatit cu tacere.Treziti-va romani ,a se vedea cum a fost terfelit ,apelul ACADEMIEI.
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
Mircea @ Martianul
+20
Domnului CHILIAN , respectul nostru ,care inca nu putem fi manipulati !
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
virgil
+35
pozitia ta este realista si logica, desi ti-au soptit "omuletii verzi" mai este si o continuare. ruperea tarii. onor prezidentul nostru, in discursul sau de trista amintire, nu a scos o vorbulita despre despre locul obtinut pentru tara la malta (adica pe la coada finantarilor), nici despre referendumul din harghita si covana si asta nu imi miroase defel a lucru bine facut.
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin
-39
Dragi pesedei i drughie , va invit la o bere ! Am ajuns la - 60 ! Merita sarbatorit ! Va invit cu o conditie : ajutati-ma pana e scos articolul sa ajung la - 100 !
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Plugarul @ Nastratin
+28
Zău bă , nicuşor dan .....
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Plugarul @ Nastratin
+25
Matematicianule ...... !
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Plugarul
+37
Florine , ăştia abia acum s-au prins ...... ! Sunt în reluare ...... , dar îşi pot reveni ascultand ..... ridzi ..... ! Civilizaţia , pentru ăştia vocali , s-a scurs de pe asfaltul din piaţă în canalizările cu mocirla lui liiceanu şi a lui cioloş ..... , şi 300.000 ( sanki ) de protestatari o caută ..... . Vor civilizaţie de canal ..... . Mă mir că încă nu au mutat locul protestelor în zona canalelor de la Gara de Nord ..... , Bruce Lee , regele e cu ei ..... . Liderii ultraşi ai galeriilor , deja au făcut dovada genezei manifestelor culturale din piaţa Victoriei cu scurgeri de găndire în marile oraşe .... . Clujul , Timişoara , Iaşiul .... mustesc de .... tinereţe anticoruptă , multă carte şi interes civic naţional ..........
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
un roman satul de circoteca @ Plugarul
+18
Maestre, imi place! Nenorocirea este ca cel care a dezbinat poporul, se distreaza la schi, si dobitocii lui se la lasa manipulati de tradatorul si sluga prea supusa Felix!
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
Titu Herdelea
+50
Florin Chilian e un om sincer. Nu poate fi manipulat sau prostit. Avem nevoie de o voce, o conștiință ca el.
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
IQ100 @ Titu Herdelea
+32
E si destept.si OM.si ROMAN.
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Hudemann @ Titu Herdelea
+1
Așa este, nu poți fi prostit când ești deja!
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
gmbplay
-40
Ciolos l-a bagat pe varan la puscarie!Eu credeam ca s-a bagat singur ,sau l-a ajutat constantin cel cu peste 250000 de euro imprumutati.Apoi cit cistiga marile hoteluri de la carele de reportaje cazate in patria noastra asteptind vreun extraterestru,uitind sa spuna ca nu sri a dat ordonanta.Cit de tari sint aceia care scot in strada sute de mii de oameni contra unor hoti(si alte milioane care ii aproba de acasa,vezi sondajul lui pieleanu plus cei multi care nu-l agreeaza nici macar pe joha).Multi s-ar bucura sa se intimple ceva rau,dar sa speram ca nu este cazul.
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
marin
+52
pokemoni platiti de soros si de multinationalele dornice ca Ciolos sa le reprezinte interesele precum avertiza Ilie Serbanescu de cativa ani buni ca Romania nu mai apartine romanilor ci proprietarilor straini protejati de ANAF , de SRI+DNA , de politicieni fanarioti si tradatori
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Protestul lui Tăriceanu la adresa lui Iohannis
Publicat acum 9 ore şi 11 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 8 ore şi 33 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 22 minute