Rezultate surpriză la parlamentare

Uniunea Țăranilor și Verzilor (LVZS), care avea un singur reprezentant în parlamentul Lituaniei, va ocupa cele mai multe locuri în noul legislativ, în urma alegerilor de duminică, transmit agențiile internaționale de presă, citată de Agerpres.

LVZS (de centru) a depășit atât Uniunea Patriei (conservatoare), cât și Partidul Social Democrat al premierului Algirdas Butkevicius, dar cifrele nu sunt încă definitive.

AFP afirmă că LVZS va avea 56 de parlamentari, Reuters avansează totalul de 54, iar Xinhua 53, după turul al doilea, pentru ocuparea a 68 din cele 141 de locuri în parlament.

Candidatul Uniunii Țăranilor și Verzilor la funcția de premier este fostul șef al poliției naționale lituaniene, Saulius Skvernelis (foto), după victoria surprinzătoare a acestui partid în alegerile legislative de duminică. Acesta și-a construit popularitatea pe lupta împotriva corupției, relatează AFP.

Imaginea sa de om inatacabil a făcut din el un personaj râvnit de diferite formațiuni politice. El a devenit în final candidatul LVZS, dar fără să fie oficial membru al acestui grup.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.