Risc mare de avalanșă în trei județe

Update Turiştii care merg la munte în judeţele Argeş, Prahova şi Sibiu sunt avertizați să nu urce pe traseele de mare altitudine întrucât în Munţii Făgăraş este risc maxim de producere a unor avalanşe la altitudini de peste 1800 de metri, iar în Bucegi riscul este cotat cu 4 pe o scară de la 1 la 5. Traseele montane sunt în continuare închise în această perioadă.

Conform unui comunicat al Salvamont transmis, luni, de Prefectura Prahova, în zona montană a județului se înregistrează risc mare de avalanșă, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, și risc însemnat (gradul 3) la altitudini sub 1.800 de metri.

„Stratul nou de zăpadă este puțin stabilizat și cu coeziune slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi sunt depozite însemnate, declanșarea avalanșelor este posibilă chiar și la slabe supraîncărcări, pe pante suficient de înclinate, fiind posibile și declanșări spontane”, se arată în comunicatul citat.

Salvamontiștii reamintesc, de asemenea, că toate traseele montane interzise în sezonul de iarnă din Munții Bucegi, Baiului și Ciucaș rămân închise.

„Sfătuim turiștii să nu se aventureze în aceste zone, pentru a evita riscurile inutile, iubitorii muntelui putând face drumeții pe traseele marcate aflate la baza muntelui deschise tot timpul anului”, precizează Salvamont.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.