Roberta Anastase, mită electorală în județul în care a candidat

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, şi primarul PDL al Ploieștiului, Andrei Volosevici, au început să împartă pungi electorale în mai multe zone ale municipiului Ploieşti.

În pachete se aflau, după caz, o pâine, o conservă, o pungă cu lapte, pui şi ulei. Toate însoţite de pliante. Unul cu programul de audienţe al primarulului, altul cu sloganul „Roberta Anastase, deputatul tău”.

Cei care împărţeau pungile au lăsat să se înţeleagă că a fost vorba despre o acţiune umanitară, de ajutorare a celor mai săraci oameni din oraş.

Pungile au fost filmate de televiziunile locale.

Reprezentanţii PSD Prahova îi cer Robertei Anastase şi lui Andrei Volosevici să justifice provenienţa sumelor cheltuite pentru achiziţia alimentelor din pachetele distribuite.

„În cursul după-amiezii de vineri, 10 februarie 2012, mai mulți locuitori ai Ploieștiului au sesizat faptul că deputatul PDL, Roberta Anastase, și-a transformat cabinetul parlamentar în depozit de alimente, care au fost ambalate în pungi de plastic cu sigla PDL. Pungile conțineau pâine, o pungă de lapte, o cutie cu pate de ficat, pui și ulei.

În colegiul Robertei Anastase, pungile conțineau pui și ulei, în timp ce în zonele de sud, nord și centru ale Ploieștiului, unde se află colegiile lui Sever Voinescu și Andrei Sava, criza s-a făcut simțită și în pungile electorale. Acestea conțineau doar lapte, pâine și pate de ficat.

Distribuția s-a realizat cu autoturisme înmatriculate cu numerele B-155-MIC, B-26-SOK, PH-69-SHW, PH-10-NGT, PH-34-SIL, PH-11-GHI, PH-08-UIX, PH-05-HNL și PH-83- LGA. Toate pungile conțineau fluturași alb-negru, cu adresele cabinetelor parlamentare ale deputaților PDL, Roberta Anastase și Sever Voinescu, precum și programul de audiențe al președintelui PDL Ploiești, primarul Andrei Volosevici.

PSD Ploiești cere public președintelui PDL Prahova, deputatul Roberta Anastase, deputatului Sever Voinescu, precum și primarului Andrei Volosevici să justifice proveniența sumelor cheltuite pentru achiziția alimentelor din pachetele distribuite în municipiul Ploiești, vineri 10 februarie 2012″, se arată într-un comunicat al PSD Prahova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.