Roberta Anastase sau drumul de la defilările fără chiloţi la şefia Camerei Deputaţilor

De câteva săptămâni, numele Robertei Anastase tot ţine prima pagină a ziarelor. Ba opoziţia o acuză pe şefa Camerei Deputaţilor că fură la numărarea voturilor, ba o fostă Miss România spune că Roberta i-a furat rochia. Cum Roberta Anastase este totuşi al treilea om în stat, m-am întrebat ce calităţi au recomandat-o pentru o asemenea funcţie.

Aşa că am început cu CV-ul doamnei Roberta Anastase. Iar în acesta stă scris că „Roberta Anastase a fost aleasă Preşedinte al Camerei Deputaţilor pe 19 decembrie 2008, fiind prima femeie din istoria României care deţine această funcţie. Înainte de a ocupa această poziţie, Roberta Anastase a reprezentat, ca deputat, judeţul Prahova. Din 2005 în 2008 a fost observator, iar apoi membru al Parlamentului European, fiind afiliată Partidului Popular European – Democraţii Europeni. În noiembrie 2008 a fost realeasă, sub noul sistem electoral, ca deputat în colegiul electoral 11 (Ploieşti-Vest) din circumscripţia Prahova. S-a născut la Ploieşti, pe 27 martie 1976. Sociolog de profesie, a urmat cursuri post-universitare în Ştiinţe Politice şi Studii Europene”. Practic nimic despre activitatea profesională a Robertei Anastase înainte de a intra în atenţia opiniei publice. Într-un al CV postat pe ziare.com din 2007 aflăm că „bila albă pentru Roberta o reprezintă concursul Miss Univers din Las Vegas, în 1996″.

Site-ul incomodph.ro scrie că Roberta Anastase a „uitat în CV să treacă că a făcut parte din triada de amazoane a lui Băsescu (când acesta era ministru al Transporturilor), alături de Adriana Săftoiu şi Anca Boiagiu, a omis să spună românilor că a lucrat pentru afaceristul-infractor Viorel Popa (Cibela), şi nici nu a spus vreodată cum obscurul său tată, fost colaborator (cu state bune de plată!) al Securităţii, ameninţa COM-iştii prahoveni cu împuşcarea dacă ies din uzină la Revoluţia din 1989″.

În vară cotidianul.ro scria: motivată mai mult sau mai puţin de ascensiunea tatălui ei, Robertei i-a plăcut politica încă de pe băncile liceului, când obişnuia să frecventeze sediul PD Prahova. Prin anii ’90, aceasta era vedeta Partidului Democrat din judeţ, remarcându-se prin concursurile de miss şi paradele de modă la care participa. „Am făcut paradă de modă şi tombole la partid ca să strângem bani, iar Roberta defila pe podium. Venea fără lenjerie intimă, iar noi eram destul de şocaţi atunci când vedeam aşa ceva, că nu eram obişnuiţi”, spune pentru cotidianul.ro Paula Ivănescu, fost senator PD. În fapt, Paula Ivănescu este autorul moral al ascensiunii curioase a Robertei Anastase, pentru că aceasta a susţinut-o fervent în cariera sa politică.

Mai nou, o fostă Miss Romania, Julia Verdeş, spune despre Roberta Anastase că „rochia de la Doina Levintza pe care trebuia s-o port la finala Miss Univers a ajuns la mine a doua zi după ce s-a terminat tot concursul. Iar această rochie e aceeaşi cu care Roberta Anastase s-a îmbrăcat la petrecerea de cu o seară înainte de finala Miss Univers. Nici măcar n-a venit a doua zi, înainte de concurs, să-mi dea rochia, mi-a dat-o după. Cum am aflat? Am primit rochia de la Roberta Anastase după finală şi, ce să fac, mi-am pus-o pe mine la petrecerea de după. Unul dintre fotografii de acolo a venit şi mi-a spus: «Aaa, dar rochia asta nu e aia de aseară?». «Care aseară? », zic eu, «că noi n-aveam voie să ieşim din camerele noastre de hotel. Eu n-am fost la nici o petrecere aseară!». Şi după aceea se uită la Roberta şi zice: «Aaa, stai că tu o purtai…»”.

Aşa se prezintă CV real al şefei Camerei Deputaţilor. E bine, e rău, asta doar cei care au votat o pot spune. Dar e bine ca oamenii să ştie cine îi conduce de fapt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.