Robu Nicolae mai vrea un mandat la Primăria Timișoara

Nicolae Robu și-a anunțat, la sfârșit de săptămână, intenția de a candida la un nou mandat de primar în Timișoara, deși nici unul din dosarele aflate în anchetă la DNA și în care este implicat și numele său nu a fost încă finalizat.

Este vorba, susțin surse autorizate, de trei asemenea dosare în care actualul primar liberal ar fi suspectat de comiterea mai multor infracțiuni, dintre care cea mai serioasă ar fi cea de abuz în serviciu.

În lucru s-ar afla și un alt dosar, mult mai complicat, legat de anveloparea unui mare număr de blocuri în Timișoara și unde valoarea investiției se ridică la peste zece milioane de euro.

Robu spune însă că mai vrea un mandat la primărie, deși nici una din promisiunile sale megalomane făcute alegătorilor timișoreni în campania electorală din 2012 nu s-a concretizat. Amintim aici stadionul ultramodern cu 45.000 de locuri, sală polivalentă cu 15.000 de locuri, patru bazine de înot olimpice în tot atâtea cartiere ale orașului, metrou de la Gara de Nord până la Aeroportul Traian Vuia și lista poate continua.

El se laudă cu două proiecte finalizate în cei trei ani și jumătate de când este primar, dar uită mereu să spună că pe acestea le-a moștenit de la fosta administrație Ciuhandu. Oricine ar fi ajuns primar în anul 2012 era obligat să pună în practică proiectele, altfel s-ar fi pierdut finanțarea. Este vorba de Piața Bălcescu, pe care Robu susține că a modernizat-o și de Pasajul Michelangelo.

”Sunt foarte multe motive care m-au determinat să cântăresc bine această decizie. Funcția de primar este mai ingrată decât mi-aș fi putut imagina. A fi grea e una, a fi ingrată e altceva. Îți trebuie o anumită doză de kamikaze… Am avut mai multe momente de fericire cu realizările pe care le-am avut(!!), decât cele cu gust amar. Majoritatea covârșitoare a populației îmi este favorabă”, susține Robu.

Reacțiile nu au întârziat să apară. ”Robu este un impostor. Îmi cer iertare de la timișoreni că l-am susținut acum trei ani. Am și deschis atunci lista de semnături în favoarea lui. Pentru ceea ce-a făcut în acești ani de când e în fruntea primăriei mă dezic total de el”, a declarat pentru cotidianul.ro celebrul caricaturist timișorean Ștefan Popa Popa’s.

”Un mincinos. Robu este cel mai slabist primar pe care l-a avut Timișoara de la 23 august 1944 încoace”, e de părere Profesorul Dan Poenaru, Prorectorul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

PS: Primarul actual s-a bucurat că DNA Timișoara ar fi închis dosarul ”Acvariul”, dar îl anunțăm pe această cale că dosarul cu pricina n-a fost închis, ci a fost transferat spre rezolvare procurorului Gavra. Dosarul își va urma cursul său normal, ca și celelalte de altfel, numal dacă actuala structură de conducere de la DNA Timișoara nu are vreo datorie către primăria de la Bega.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.