Rodica Cazanciuc, verișoara lui Ponta, director de reglementare la AACR

Verişoara premierului Victor Ponta a devenit, Rodica Cazanciuc, soția noului ministru al Justiției, este două săptămâni noul director de reglementare la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

Rodica Cazanciuc a câştigat concursul pentru funcţia de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română după ce a trecut de selecţia dosarelor, de un interviu şi de un test de specialitate. Pentru aceeaşi funcţie se mai înscrisese un candidat, dar acesta s-a retras, potrivit Realitatea TV. Rezultatul concursului a fost publicat pe site-ul Autorităţii pe 5 aprilie.

În emisiunea Realitatea la Raport de marți seară, expertul în aviaţie civilă Sorin Stoicescu a declarat: „ca să fii pe o funcţie obişnuită de execuţie în autoritatea aeronautică trebuie să ai opt ani vechime în aviaţie şi pregătire specifică în aviaţie, şcoala de aviaţie superioară sau facultatea de aeronave”.

Rodica Cazanciuc a absolvit Mecanica Fină la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Ulterior a făcut un master în marketing la Academia de Studii Economice. Singura sa experienţă în domeniu este funcţia de director comercial la Tarom, din iunie 2011 până în prezent, şi cea de Ticketing coordinator la aceeaşi firmă, din 2007 până în 2011.

În februarie anul trecut, Departamentul de transporturi din PSD publica un comunicat de presa prin care preciza că ,,Rodica Cazanciuc nu ştie ce înseamnă să concepi şi să implementezi o strategie de dezvoltare a unei companii de anvergura TAROM. Acest management de proastă calitate pune în pericol activitatea firmelor de turism deoarece acest director, doamna Cazanciuc, nu ştie ce să facă şi a paralizat activitatea pe sectorul charter”, scriau atunci social-democraţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.