Roger Federer și Lleyton Hewitt vor juca un meci demonstrativ de tenis

Elveţianul Roger Federer şi australianul Lleyton Hewitt vor disputa, înainte de Australian Open, un meci demonstrativ de tenis, cu un format „revoluţionar”, cu seturi de câte patru ghemuri şi fără neţ la serviciu, având scopul de a reduce timpul petrecut pe teren de jucători, informează AFP preluată de b1TV.

Partida va avea loc la 12 ianuarie, la Sydney, după sistemul cel mai bun din cinci seturi, fiind aplicate următoarele patru reguli noi: fără neț la serviciu, fără punct de avantaj la egalitate 40-40, câștigătorul setului este primul jucător care ajunge la patru ghemuri obţinute și, în caz de egalitate la 3, se dispută un tie-break.

Potrivit promotorilor acestui format, inspirat din crichet şi testat la cluburile australiene, scopul este de a reduce la jumătate timpul unei partide.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.