Rogozin, diagnostic dur pus Occidentului

Occidentul nu a făcut nimic pentru a-i adapta pe imigranți la condițiile de viață din Europa și astfel nu a fost pregătit pentru amenințarea venită din „suburbii”, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Are loc un fel de relaxare a Occidentului în fața amenințărilor. Lor (occidentalilor) li se pare că sunt departe, că nenorocirile nu-i vor viza. Astfel că acum ei sunt șocați de ceea ce au generat chiar ei. Au lăsat să intre (pe teritoriul UE) oameni din alte țări, însă nu au făcut nimic să-i adapteze, să-i facă să le accepte cultura ca pe a lor. Ei pur și simplu s-au separat de aceste suburbii, unde le era frică până și să intre, iar acum, când amenințarea a venit dinspre aceste cartiere, s-au dovedit total nepregătiți pentru a-i face față”, a spus Rogozin.

Acesta s-a declarat mirat de „lipsa de viziune a oamenilor care iau decizii la Bruxelles”. „Dacă aceste decizii ar fi vizat doar relațiile cu Rusia ar fi fost una, însă acum ei iau decizii cu privire la propria lor securitate, la propriul lor viitor. Nu pot înțelege ce se întâmplă la Bruxelles”, a spus oficialul rus.

Potrivit lui Rogozin, atunci când el a fost numit la Bruxelles (în perioada 2008-2011 Dmitri Rogozin fost reprezentant permanent al Rusiei la NATO), i s-a povestit că „acolo erau atacate mereu femei ce lucrau în cadrul misiunilor diplomatice”.

Rogozin a vorbit și despre experiența politicii ruse la adresa imigranților. „Noi avem milioane de imigranți, nu sute, ca în Occident. Noi îi primim pe acești oameni, însă încercăm cumva să-i asimilăm”, s-a lăudat vicepremierul rus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.