×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 10:55
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Rogozin: Guvernarea de la Chişinăua, pro-românească şi pro-fascistă

Vicepremierul Rusiei, Dimitri Rogozin, a acuzat că guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă şi a catalogat interdicţia de tranzit a spaţiului aerian al României drept o ”crimă comisă de către Chişinău şi Bucureşti”, într-un interviu acordat pentru postul de televiziune rus ROSSIA-1 şi citat de către Deschide.md

”Analiza mea spune că România şi guvernarea moldovenească, pro-românească şi pro-fascistă, cu multă impertinenţă au hotărât să fie în trend cu politica americană, care presupune rusofobie, idotism, sancţiuni şi declaraţii sălbatice”, a declarat Rogozin, atunci când a comentat interdicţia impusă de autorităţile române aeronavei comerciale în care zbura pe ruta Moscova-Chişinău.

De asemenea, acesta şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la proasta evoluţie a relaţiilor bilaterale moldo-ruse, care ar putea conduce la reizbucnirea conflictului din Transnistria.

”Acolo se află contigentul nostru militar, care păzeşte depozitul fostei armate a 14-a sovietice. În al doilea rând, acolo se află pacificatorii noştru: aproximativ 450 de oameni. Iar Moldova creează în permanenţă dificultăţi în legătură cu rotaţia militarilor în Transnistria”, a declarat demnitarul de la Moscova.

Rogozin îşi menţine în continuare funcţia de reprezentant special al Rusiei pentru Transnistria, deşi are interdicţie de a zbura peste spaţiul aerian al României şi autorităţile moldovene l-au declarat săptămâna trecută persona non-grata în Republica Moldova, în ciuda protestelor virulente venite din partea preşedintelui pro-rus de la Chişinău, Igor Dodon.

De asemenea, vicepremierul rus a argumentat că interdicţia impusă aeronavei sale de a survola spaţiul aerian românesc reprezintă o crimă, tocmai pentru că ar fi aterizat cu combustibilul la limită pe aeroportul din Minsk, de unde a luat un zbor Aeroflot spre Moscova.

”Desigur că vom răspunde, important e să înţelegem cum anume să reacţionăm şi, totodatp, să înţelegem ce se petrece la Chişinău”, a declarat Rogozin.

Vicepremierul Rusiei a sugerat că deciziile luate la Chişinău şi Bucureşti sunt influenţate de către Washington.

”O să vorbim cu cei care trag de aceste aţe”, a precizat Dimitri Rogozin.

Guvernanţii moldoveni l-au declarat săptămâna trecută persona non-grata pe vicepremierul Rogozin, având în vedere o serie de declaraţii neprietenoase ale vicepremierului rus la adresa moldovenilor şi a Republicii Moldova.

Rogozin nu va mai putea să viziteze şi nici măcar să tranziteze spaţiul aerian moldovean, deşi este co-preşedinte al comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică între Rusia şi Republica Moldova, ocupând inclusiv funcţia de reprezentant special pentru Transnistria.

Dodon a condamnat decizia luată de guvernanţii săi, susţinând că este vorba de un act de stupiditate politică din partea Chişinăului.

”A îl declara pe prim-vicepremierul rus persona non-grata la noi e un act de mare stupiditate politică. Şi e un mare deserviciu pentru moldoveni şi pentru Moldova”, a scris preşedintele Republicii Moldova.

Constantin DuţuPublicat Luni, 07 august 2017
757
 | 4
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nicu cohen
+1
Tovarashi Rogozin , pai cam aveti dreptate , numai ca ...cum sa zicem , stiti noi nu prea putem sa facem mare lucru . Daca tovarshi Gorbaciov ne-a vindut Vaticanului la Malta , noi ce era sa zicem . Luati-l pe tradatorul Gorbaciov de git si spinzurati-l in Piata Rosie ca de la el se trag toate necazurile dupa " 90 !
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Constantin
+4
Ceea ce nu se scrie este ca rogojina a spus ca romanii sunt "un popor destul de laş" Sa spuna asta la aniversarea a 100 de ani de la batalia de la Marasesti ar trebui sa duca la ruperea relatiilor diplomatice cu aceasta tara, aflata partial din stepa mongola.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Ardeleanul @ Constantin
+2
In primul razboi mondial, care armata a rupt-o la fuga si a lasat frontul de izbeliste ? Ar mata "curajosilor" rusi !
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Multumim Rogojina
+3
Rogozin ,(Rogozin= {Rogoz=plante erbacee cu tulpina în trei muchii, cu frunzele lungi și cu flori monoice grupate în spice: Rogojina=Împletitură de tulpini sau de frunze de rogoz ori de papură, utilizată pentru protecția unor elemente de construcție : Dimitri=Dumitru) Pe romaneste Dumitru Rogojina , acest roman cu numele rusificat , incita cetatenii de pe ambele maluri ale Prutului, romani si moldoveni de a face marea unire, printr-o continua campanie de zgandarire a sentimentelor moldovenesti si romanesti la libertate si demnitate nationala ,la proteste comemorari si mitinguri .Daca nu era Rogozin sa trezeasca constiinta nationala romaneasca, printr-o aparenta si prefacuta amenintare cu ocuparea ei de catre trupele militare ruse si rusificarea Moldovei, nu ar fi redesteptat neamul romanesc la unire ,libertate si democratie , dupa indemnul revolutionarilor francezi ,,LIBERTE EGALITE FRATERNITE"Suntem un popor latin care nu a incetat niciodata lupta pentru libertatea neamului. Si iata ca si presedintele Republicii Moldova , Dodon face acelasi joc pentru a stimula si mobiliza pe romani si moldoveni pentru a face marea unire , prin ducerea unei politici prefacute proruse , pentru a provoca o revolutie in Moldova, pentru Unirea Moldovei cu patria mama Romania.Multumim Rogozin, multumim Dodon pentru politica voastra de redesteptare a neamurilor romanesti si moldovenesti pentru infaptuirea unirii. Uniti vom fi mai puternici . Nu uitati Hora Unirii. Nu uitati ca Romania are arma termobarica care nu-i rezista nici un tanc si nici un avion rusesc. Sa uitat ca armele romanilor au topit tevile tancurilor rusesti care invadasera Romania? Cu ce in 22 noiembrie 1968? Nu cumva cu aceasta arma ,care evaporasera soldatii in tancuri ? Tancurile au fost imediat ingropate intr-un loc secret ,si nu sa dat voie cercetarii lor .Astazi vom putea produce arma pe scara larga sub protectia NATO.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Visarionovici @ Multumim Rogojina
+3
Rogozul este o buruiana daunatoare, la fel ca si pirul. La lectiile de botanica cele doua buruieni le invatam impreuna: pirul si rogozul.
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Radu Humor
-7
Cui foloseşte ca relaţiile dintre Rusia şi România, dar mai ales cu Moldova să fie atât de încordate ? Păpuşarilor din umbră, cei care aplică de când e lumea "dezbină şi stăpâneste !" . iar guguştiucii ies dintr-o colivie şi intră în alta, puţin mai sclipitoare la început ! Poporul n-a ştiut niciodată să (se) conducă şi de aceea rabdă până nu mai poate şi răbufneşte, de regulă prea târziu, când asupritorii "au ac de cojocul lor ". Cît de prost să fii să nu vezi în ce hal a fost adusă România, deposedată de toate bogăţiile, distrusă cît n-a fost în cele două războaie mondiale, în cei 27 de ani de capitalism sălbatic şi să vrei să urmezi şi tu moldovean acestui experiment iudeo- masonic !? Nu se vede clar că se doreşte în special distrugerea, prin orice mijloace a statelor creştin ortodoxe ( Serbia, Grecia, România, Bulgaria, Ucraina, Moldova, dar în special Rusia )?
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Radu Humor
+7
Ce-i perciunaţilor ? Daţi de-amboulea cu minusuri la un pdv ce nu poate fi contrazis altfel ?! Javrelor !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Rogoz
+6
Eu am o teorie proprie in ceea ce-l priveste pe acest clown - Rogozin. Teoria se bazeaza pe studiul si constatarile mele de-o viata. Rogozin, in mod cert nu este rus, chiar si numele o demonstreaza. Mai mult ca sigur, are origini romanesti si, ca orice coada de topor, ataca permanent conationalii pentru a demonstra stapanilor actuali cat este de loial. Este comportamentul clasic al tradatorilor de neam, aflati in slujba altor natii. Dupa atatea gafe diplomatice si comportament golanesc pentru un demnitar cu rang inalt, Putin ar fi trebuit sa-l demita demult, Dar, ii convine de minune sa nu fie el amestecat in astfel de conflicte. Pe mine ma deranjeaza ca oficialitatile romane nu reactioneaza. Daca i-ar publica biografia si originile cred cal-ar termina.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
TOT EL
+19
Linisteste tovarase Rogozin. Da, este pro-romaneasca, deoarece moldovenii sunt romani. De ce ar fi proruseasca? Doar ca sa permita imperiului rusesc sa se refaca in coasta Romaniei si a Ucrainei? Cine se opune imperialismului rusesc, fie el bolsevic, este catalogat de "fascist"... Grotesc. Foarte grotesc.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Visarionovici @ TOT EL
+10
Dobitocul habar nu are ce inseamna fascism. A facut degeaba facultatea la Universitatea Lomonosov, acum devine vizibil ca nu este o universitate de calitate daca un absolvent ajuns si in functii guvernamentale nu stie lucruri elementare despre societate. Rusine!
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Xmas @ TOT EL
+1
@Tot El : Moldovenii sunt "moldoveni", care vorbesc limba "moldoveneasca", n-ai decât sa citesti enciclopediile-n uz, ca sa le lamuresti. Si situatia dureaza de la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial. De ce faci pe moralistul cu Rogozin si aplauzi atitudinea autoritatilor la fel de fasciste de la Bucuresti, care-au aplaudat "revolutia portocalie" a altor fascisti, ba chiar nazisti, de la Kiev, pupicuristi ai SUA fiind, în loc sa se fi sesizat de ucrainizarea românilor, de saracia lor, si de absenta oricarui reprezentant de-al lor în forumurile de conducere ale tarii ? @Visarionovici: Rogozin nu-i nici dobitoc, si stie prea bine ce-nseamna "fascismul", pe care l-a si definit corect. Când un regim cultiva xenofobia, este fascist. Tu habar n-ai, nu Rogozin. @Dacia: tu nu ti-ai gasit alta referinta decât pe Macovei si Basescu? @Rogoz : clown esti tu, care te tii de gândirea unica post-decembrista. @Mutumim, Rogojina: îti bati joc fara sa stii despre ce vorbesti, fascistule.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Obuz @ TOT EL
+5
@Visarionovici: au khazarii astia care conduc Rusia niste clisee pe intelesul mujicului Ivan,sarac si prost!"Fascist,nazist, hitlerist",imediat arunca cu invectiva khazarii,sa priceapa dobitocii rusi ce dusmani se ridica !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean @ TOT EL
+5
@Xmas:treci pe la kasierie!Tot ruble si luna asta ?Moldova e Romania,Romania e si Moldova!Salutari din Tiraspol!
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Visarionovici@Xmas @ TOT EL
+3
Ba sustin ca Rogozin habar nu are ce este fascismul care nu este tot una cu xenofobia, asa cum sustii tu prosteste, desi Rogozin este un xenofob feroce. Calitatile lui Rogozin nu sunt reale, sunt false, sunt doar cele pe care i le atribuie aparatul de propaganda. Dar Rogozin stie sa provoace conflicte, pentru asta este si folosit de fapt.
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
DACIA
+10
Da, tot fascisti erau facuti si studentii romani, din Piata Universitatii, ne-o spunea chiar Razvan Theodorescu, apoi confirmat de MACOVEI, care garanta ca studentii sant bine, nu au fost batuti, etc. Atunci stim ca OPERATIUNEA a facut-o ASTALOS IMBRE MAGUREANU, cu fraierul pus sa multumeasca el MINERILOR cu EPOLETI, condusi de MIRON COZMA , cu bodygardul OPREA, din RETEAUA lui COCOS/UDREA. Oare de ce, PRESA nu face putin EFORT, sa vada cum Magureanu, Oprea, Udrea, Ponta, Basescu, etc. fac toti parte din aceeasi RETEA? Ei, au un NAS COMUN, se cearta doar cand isi mai impart PRADA, apoi, apare FINUL PONTA, spunand ca SANT TOTI NEVINOVATI.Ce curios, diseara va aparea la REALITATEA TV., pe care o acuza ca de 7 ani, nu a platit nimic la STAT. Ce s-a intamplat, ati cazut la PACE?
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Dodon
+5
Forma " A il " este o alta perla ce ma defineste si dodoneste , nu cred sa mai fac multi pureci pe jiltul Republicii Moldova , o sa joc table curand cu Ianukovici, prilej de depanare a amintirilor din trecutul nostru "revolutionar" si meditatii la viitorul nostru incert si sumbru ....
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
X-man
+8
In tinerete acest tov. se spune ca si-a dorit tare mult sa - migreze - in America , iar acum vazindu-se in pozitia pe care o detine (dealtfel nu chiar asa de imp.) se crede un mic tar pe pamint ..... chiar si transnistrean fiind ! ! !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Două oferte pentru podul suspendat de la Brăila
Publicat acum 16 ore şi 38 minute
Hai la lupta cea mare!
Publicat acum 14 ore şi 45 minute
Ce vizitează Macron în țara noastră
Publicat acum 21 ore şi 46 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 17 minute