Rogozin îl apostrofează pe premierul Republicii Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe o rețea de socializare că prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă ar trebui să aibă mai mult respect, „ca politician tânăr şi începător”, pentru Rusia și oficialii acestei țări. Rogozin a răspuns astfel unei declarații făcute de premierul moldovean în cadrul unui interviu.

„Vreau să-i aduc la cunoştinţă domnului Leancă: eu nu sunt nici fan al neutralităţii Republicii Moldova, nici al Moldovei, în general. Eu am patria mea şi o iubesc. Respect poporul moldovenesc, însă pentru autorităţile de la Chişinău am întrebări. În ceea ce-l priveşte pe domnul Leancă și interviul pe care l-a oferit, dumnealui, ca politician tânăr şi începător, ar trebui să aibă mai mult respect pentru Rusia şi pentru reprezentanţii oficiali ai Federaţiei Ruse. Cel puţin, din motive pragmatice”, a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook, citat de UNIMEDIA.

În cadrul unui interviu pentru kp.md, premierul moldovean a afirmat că unele declaraţii ale vicepremierului rus Dimitri Rogozin la adresa Republicii Moldova sunt „ofensatoare şi neconstructive”.

De asemenea, într-un interviu pentru BBC, Iurie Leancă a declarat că Moldova îşi va păstra neutralitatea, chiar dacă se va integra în UE. În contextul unor supoziţii făcute anterior pe marginea acestui subiect de către vicepremierul rus, care din 2012 este şi reprezentantul Moscovei pentru Transnistria, Leancă a sugerat că Rogozin ar trebui să se preocupe, mai degrabă, de retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Rogozin urmează să efectueze o vizită la Chișinău pe 21 august, potrivit UNIMEDIA. În cadrul acesteia, oficialul rus va avea o întrevedere cu ministrul Economiei, Andrian Candu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.