Rogozin vrea cât mai mulţi ruşi în Transnistria

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, intenționează să se adreseze Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus – n.r.) cu o solicitare privind simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei Federației Ruse pentru locuitorii regiunii transnistrene născuți după 1991. Un anunț în acest sens Rogozin a făcut în cadrul unor audieri în Duma de Stat, transmite TASS, citată de DESCHIDE.md.

„Eu sper că noi ne vom adresa, în cel mai scurt timp în Duma de Stat în legătură cu problema modificării legislației privind cetățenia, care sunt necesare pentru ca locuitorii Transnistriei născuți după 1991 să poată spera la cetățenia rusă”, a spus Rogozin.

El a susținut că doar lipsa unei astfel de prevederi în legislația rusă i-ar determina pe locuitorii regiunii transnistrene să ceară cetățenia Republicii Moldova, a României sau Bulgariei, care le-ar fi oferită cu destulă ușurință. „Noi considerăm că asta este incorect”, a subliniat Rogozin, citat de agenția rusă.

Recent, locuitorii din stânga Nistrului, care vor să obțină cetățenia rusă, au fost anunțați că nu mai trebuie să vină la Chișinău, pentru a depune dosarul la Consulatul Federației Ruse, ci pot s-o facă la Tiraspol. Presa din regiune scria că o decizie în acest sens a fost luată la Moscova, reieșind din situația geo-politică din regiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.