Româncă din Italia: Sunt voluntari români care ajută

O româncă stabilită în Italia, în orașul Arezzo, situat la 80 de kilometri de epicentru, a declarat miercuri la Digi 24 că pentru salvarea răniților în urma cutremurului aflați sub dărâmături, s-au format echipe de voluntari, printre care se află și români. „Sunt destui români în zonă, am înțeles că s-a format o echipă printre care sunt și români, eu sunt mândră de asta. Sunt voluntari români acolo care dau o mână de ajutor la salvarea persoanelor care mai cer ajutor în Italia. E o atmosferă tristă, toată lumea e preocupată de ce se poate întâmpla”, a declarat Aurelia Ceoromila.

Potrivit acesteia, printre răniții din cutremurul produs în această țară s-ar afla și doi români.

„Am vorbit cu serviciul civil național, am înțeles că printre răniți sunt și două persoane, un bărbat și o femeie româncă, femeia fiind îngrijitoarea unei bătrâne. O să aflu mai multe detalii, oricum sunt în stare bună, numai niște lovituri de la niște cărămizi care au căzut, nu au fost sub dărâmături”, a povestit Aurelia Ceoromila.

„O să fie desigur mai mult de 700-800, poate și 1.000 de oameni care nu au casă începând de azi și se organizează corturi și alte metode de cazare. E trist ce se întâmplă. O zonă vulcanică destul de activă. Sa sperăm că se termină aici și nu vor mai fi alte replici mai puternice”, a mai spus aceasta.


image-35-655x437.jpeg

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.