Românca rănită în atentat a murit

Românca rănită în atacul din Londra, din 22 martie, și-a pierdut viața, a anunțat poliţia metropolitană britanică. Aceasta era internată de două săptămâni în stare gravă.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat vineri decesul româncei, precizând că tânăra româncă a decedat joi seară. De asemenea, decesul a fost confirmat și de MAE.

„În prezent, reprezentanții Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să suporte costurile aferente repatrierii trupului neînsuflețit din fondul de urgență aflat la dispoziția ministrului afacerilor externe și va menține legătura, prin intermediul Ambasadei României la Londra, cu autoritățile britanice în vederea definitivării aspectelor legate de repatriere”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Andreea Cristea se afla în Londra cu iubitul ei, în vacanță, cu ocazia zilei de naștere a românului, ocazie cu care urma să o ceară în căsătorie. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime.

Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și transportată la spital.

Ea a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, iar starea ei se îmbunătățise. Plămânii ei au început să se vindece, însă nu şi-a recăpătat cunoştinţa. Astăzi a venit vestea că ea și-a pierdut viața.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.