Românca rănită la Londra, „cea mai bună îngrijire medicală posibilă”

Andreea Cristea, femeia care a căzut în Tamisa în timpul atacului de pe podul Westminster urma să fie cerută în căsători chiar în acea zi, potrivit BBC. Constănţeanca în vârstă de 29 de ani se afla la Londra, împreună cu iubitul său, Andrei Burnaz care îşi sărbătorea ziua de naştere.

Femeia se află în continuare într-un spital din Londra, „în stare stabilă dar cu evoluţii pozitive”, anunţa ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache. „E un miracol că a supravieţuit. A fost practic aruncată în Tamisa”, a declarat ambasadorul pentru BBC News.
Familia Andreei a transmis, printr-un mesaj, că mulţumeşte „salvatorilor, personalului medical şi agenţiilor guvernamentale britanice care ne-au ajutat”. De asemenea, familia spune că românca „beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă. Suntem copleşiţi de iubirea, sprijinul şi respectul pentru Andreea noastră”.
Familia fetei, aflată la Londra, a cerut discreţie pe timpul recuperării, iar Ambasada României a declarat că informaţii legate de starea de sănătate a tinerei vor fi date publicităţii doar cu acordul familiei.
Una dintre colegele lui Andrei a declarat, pentru BBC, că cei doi tineri au avut parte de tot sprijinul comunităţii româneşti din Marea Britanie. „Ne rugăm pentru ei şi sperăm să se întoarcă sănătoşi acasă cât de curând, pentru a face nunta”, a declarat Simona Bitoiu.
Comemorarea victimelor atacului
Miercuri, la o săptămână de la atacul din Londra soldat cu patru morţi şi aproape 50 de răniţi, au fost organizate evenimente comemorative, la care au participat poliţişti şi sute de membri ai Asociaţiei Tinerilor Musulmani Ahmadiyya. Oamenii şi-au dat mâinile peste pod, de la sud la nord, într-un simbol de unitate.
Chiar înainte de ora 14.40, când a avut loc atacul, poliţişti, copii şi lideri religioşi musulmani au trecut podul purtând un banner pe care scria „dragoste pentru toţi, ură pentru nimeni”. După un moment de reculegere, copiii şi alţi membri ai procesiunii au pus flori în locul în care cei trei oameni au fost ucişi de Masood.
Liderii grupării musulmane Ahmadiyya au declarat că vor să demonstreze că Islamul înseamnă „dragoste, pace şi compasiune”, iar „Londra nu poate fi dezbinată”.
Evenimente similare au avut loc în oraşele Sheffield, Birmingham, Leeds, Leicester şi Manchester.

Camelia Coste

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.