Români la Berlinală

Azi debutează a 67-a ediție a Festivalului Internațional de la Berlin. În competiția oficială, România este reprezentată de pelicula „Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, ecranizare după un roman de Cezar Paul-Bădescu. În același timp, în seriile Berlinale Talents participă șapte oameni de film de la noi. Regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan vor lua parte la atelierele și întâlnirile din program. Actorul Tudor Aaron Istodor a fost selectat în programul Shooting Stars din acest an, iar în Co-production Market, Bogdan George Apetri va prezenta proiectul „Căprioara“. Într-o secțiune dedicată noilor pelicule germane va fi proiectată și coproducția „La drum cu tata“, în regia Ancăi M. Lăzărescu, urmărind drumul unei familii de germani din Arad, în 1968, până în Germania Democrată.

Înaintea lor, va intra în competiție filmul britanic „God’s Own Country“, în care Alex Secăreanu joacă rolul unui român imigrant care intră într-o relație cu un tânăr fermier din Yorkshire.

Juriul internațional este compus din cineaști și artiști

Tema festivalului în 2017 este „apocalipsa de fiecare zi. Președintele juriului internațional este olandezul Paul Verhoeven, care este cunoscut pentru drumul său din Europa (The Fourth Man, 1983) la Hollywood (Basic Instinct, 1992) și înapoi (Elle, 2016)“. Alături de acesta se mai regăsesc printre jurați artistul islandez Olafur Eliasson, mexicanul Diego Luna, chinezul Wang Quan’an și actrița americană Maggie Gyllenhaal. Pe 18 februarie vor fi anunțați câștigătorii trofeelor acestei ediții a Berlinalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.