„România ar putea avea de câștigat de pe urma crizei din Grecia”

România ar putea avea de câștigat de pe urma crizei din Grecia, existând șanse ca unii investitori să-și îndrepte interesul de afaceri spre țara noastră, a declarat luni, la Deva, europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR).

„Situația provocată de rezultatul referendumului pe fondul crizei din Grecia are urmări asupra leului, dar sunt convins de faptul că acestea sunt temporare. (…) România se bucură de stabilitate, iar cei care au bani în băncile așa-zis grecești, de fapt bănci românești cu capital grecesc, nu trebuie să-și facă probleme deoarece depozitele sunt garantate de BNR până la suma de 100.000 de euro. Exportatorii au fost cei care au pierdut, însă, cinic vorbind, pe termen lung, România ar putea să câștige de pe urma crizei grecești, existând șanse ca unii investitori să se reorienteze spre țara noastră”, a declarat, într-o conferință de presă, Winkler, citat de Agerpres.

În opinia europarlamentarului, interesul Greciei este să realizeze un acord cu Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană și FMI, iar interesul comun european este respectarea acestui acord. Iuliu Winkler a menționat că ieșirea Greciei din zona euro nu este o soluție, apreciind că, într-un astfel de scenariu, marele perdant va fi UE și proiectul european, pierderile urmând să fie decontate de cetățenii greci și nu de către Guvernul Tsipras.

„Grecia a ajuns în această situație din cauza modului populist de a face politică, dar și pentru că s-au făcut greșeli în Eurogrup și la nivelul UE. (…) Criza din Grecia poate deveni contagioasă din punct de vedere economic și financiar, dar este extrem de grav că poate deveni contagioasă din punct de vedere politic”, a spus eurodeputatul european, referindu-se la ascensiunea unor partide politice extremiste, în mai multe țări europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.