România ar putea găzdui tehnică grea de luptă

Comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip Breedlove, a declarat marți că foarte curând va fi anunțată o decizie privind găzduirea de către România de tehnică grea de luptă.

Întrebat dacă s-a luat decizia ca România să găzduiască inclusiv tehnică grea de luptă, Philip Breedlove a declarat: „Da, această decizie va fi anunţată foarte curând”.

„Sunt sigur că atunci când lucrul acesta se va întâmpla, România va răspunde prompt, ca de fiecare dată, şi va fi de acord cu pre-poziţionarea acestei tehnici, fiind întotdeauna un partener de încredere pentru NATO”, a spus oficialul.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat la rândul său că sunt discuţii la nivel tehnic privind pre-poziţionarea în România de tehnică grea de luptă.

Philip Breedlove a vorbit la finalul unei întrevederi cu Dușa, despre contribuția „extraordinară” a României la apărarea NATO și la securitatea Europei.

„Aplaud întotdeauna contribuția extraordinară a României la apărarea alianței și la securitatea Europei. (…) E foarte încurajator să vedem contribuția României la securitatea Europei și sprijinul pentru măsurile NATO de asigurare. De la misiunile de poliție aeriană până la măsuri de răspuns la criză, la găzduirea unuia din cele șase unități pentru integrarea forțelor NATO, România și-a demonstrat angajamentul pentru apărarea noastră colectivă”, a declarat Breedlove.

De asemenea, acesta a subliniat importanța scutului de la Deveselu pentru apărarea colectivă a Alianței.

Generalul Philip Breedlove, aflat la București, s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta și ministrul Dușa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.