România, aur la Europenele de la Luxemburg

România a câştigat duminică titlul european la tenis de masă după ce a învins în Luxemburg, scor 3-2, echipa Germaniei, o formaţie care are în componenţă trei jucătoare de origine chineză.

Eliza Samara a deschis finala cu o victorie dătătoare de speranţe în meciul cu cea mai bună apărătoare a lumii, Han Ying, prima jucătoare din clasamentul ETTU, pentru ca apoi, în partida secundă, Shan Xiaona să echilibreze dispurta în urma unui succes facil în faţa Danielei Dodean. Desfăşurată pe sistemul cel mai bun din cinci partide, finala le-a adus la masă, în confruntarea a treia, pe Bernadette Szocs şi Nina Mitelgam.

Într-o dispoziţie de joc excelentă, Bernie a jucat variat, s-a impus cu 3-1 şi a mai pus un strop pentru victorie. Eliza n-a găsit însă antidot pentru arsenalul lui Shan în încleştarea a patra şi finala a mers în decisiv.

Cu un plus de inspiraţie şi o deplasare excelentă, Dana a luat primele două seturi, însă Han a revenit fantastic în setul al treilea. Nu a fost însă îndeajuns pentru că arădeanca în vârstă de 29 de ani s-a impus după o prestaţie fantastică.

3:2 Eliza Samara – Ying Han
0:3 Daniela Dodean Monteiro – Xiaona Shan
3:1 Bernadette Szocs – Nina Mittelham
1:3 Eliza Samara – Xiaona Shan
3:1 Daniela Dodean Monteiro – Ying Han

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.