România, exemplu negativ în cazul rujeolei

Epidemia de rujeolă riscă să se răspândească rapid în Europa, în țările cu procentaj mic al celor vaccinați, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Specialiștii spun că numărul de îmbolnăviri a explodat în primele luni ale anului și dau ca exemplu negativ România și Italia. În România au fost confirmate până acum 3.400 de cazuri şi 17 decese, începând cu ianuarie 2016, iar în Italia numărul cazurilor a ajuns la 850.

În acest moment, în 14 din cele 53 de ţări europene există un risc mare de epidemie. Reprezentanţii OMS somează autorităţile din ţările în care au fost înregistrate cazuri să ia urgent măsuri pentru a ţine îmbolnăvirile sub control şi pentru a preveni unele noi. Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a atras atenția că singura soluție pentru stoparea acestei epidemii este ca părinții să își vaccineze copiii.

Copiii trebuie vaccinați

„E clar ce scrie în raport: că epidemia evoluează în țările în care acoperirea vaccinală este mai mică de 95% și noi ne găsim în această situație. Singura soluție este ca părinții să se prezinte la medic, să facă sau să completeze vaccinarea copiilor, pentru că discutăm despre un vaccin care se administrează în două doze“, a spus Alexandru Rafila. El spune că în privința efectelor adverse ale vaccinului, toată lumea le menționează, dar nimeni nu le demonstrează. „Ele există dacă ne referim la o ușoară roșeață, dar efectele grave care urmează vaccinului sunt extrem de rare, sunt excepții, în timp ce numărul mare de îmbolnăviri și decesele sunt evidente și trebuie să ne gândim de două ori dacă vrem să ne supunem copilul unui astfel de risc“, a spus Alexandru Rafila.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.