România, mult după Germania și Spania în ceea ce privește speranţa de viaţă

România se situează mult în urma unor țări precum Germania, Franța, Marea Britanie și Spania în ceea ce privește un indicator semnificativ pentru sănătate – speranța de viață la naștere, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Ultimii 20 de ani au adus o creștere medie de doar 4 ani pentru speranța de viață la naștere în România. În 1990 bărbații din țara noastră aveau o speranță de viață de 66 de ani, care până în 2011 a crescut până la 70 de ani. Pentru femei, speranța de viață a crescut din 1990 până în 2011, de la 70 până la 74 de ani.

Speranța de viață la naștere indică numărul de ani pe care i-ar putea trăi un nou născut, dacă rata mortalității la naștere ar rămâne aceeași pe tot timpul vieții sale. În Uniunea Europeană, speranța de viață este în general mai mare decât în majoritatea altor regiuni ale lumii, însă pentru România statisticile nu arată bine.

Cu toate că în Franța și Marea Britanie acest indicator a crescut la fel ca în România, cu 4 ani, în aceste țări speranța de viață este mult mai mare. Astfel, in  Franța a crescut de la 73 de ani la 78 de ani pentru bărbați și de la 82 de ani la 85 de ani pentru femei. În 2011, speranța de viață pentru bărbații din Marea Britanie ajunsese la 79 de ani, în comparație cu numai 73 în 1990, în timp ce pentru femei era de 82 de ani, cu trei ani mai mult decât în 1990.

Germania și Spania pe de altă parte au înregistrat creșteri semnificative în ceea ce privește speranța de viață, indicatorul ajungând la 5 ani. Bărbații din Germania se bucură de o viață mai lungă, de la 72 de ani în 1990 la 78 de ani în 2011, în timp ce femeile trăiesc cu 4 ani mai mult, de la 79 de ani până la 83 de ani. În cazul Spaniei, bărbații puteau atinge o vârstă medie de 79 de ani în 2011 față de 73 în 1990, în timp ce femeile s-au bucurat de o creștere medie de 5 ani, de la 80 până la 85 de ani.

 

Analizând aceste date putem vedea diferenţele dintre România și alte ţări din Uniunea Europeană. Cred că acestea sunt cifre alarmante, iar românii ar trebui să se gândească la viitorul lor și să acţioneze în această privinţă. Noi  susţinem intodeauna prevenţia și protecţia. Clienților noștri li se oferă soluții atât în ceea ce privește prevenția, limitând astfel efectele negative pe care o boala le poate produce, cât și  în ce priveste tratamentul, beneficiind de posibilitatea efectuării acestuia oriunde în Europa și în lume”, spune Alida Coman, Coordonator Marketing și PR, MediHelp International.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.