×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 26 iunie 2017, 06:46
EUR (€)
-0.0242 ↘
4.5673 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.0905 RON
• • •
Totul despre programul fetelor noastre în februarie
România nu este cap de serie în barajul Fed Cup

România îşi află marţi adversara din barajul pentru Fed Cup. Monica Niculescu prinde poziţia de cap de serie în Rusia şi scapă de un meci greu cu a patra rachetă a Cehiei. Unde sunt anunţate Mitu, Halep şi Begu.

Vom avea adversare dificile în baraj la Fed Cup

Marţi 9 februarie are loc tragerea la sorţi a barajului pentru promovare/retrogradare din Fed Cup. Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a stabilit deja capii de serie pentru meciurile care vor decide promovarea/retrogradarea în grupa mondială I. Cei 4 capi se serie, în ordine, sunt: Rusia, Italia, Germania şi Australia, iar non capi de serie sunt, în ordine, Belarus, România, Spania şi SUA. După cum se poate vedea, România este singura echipă care a pierdut în sferturile de finală din grupa mondială I, care nu este cap de serie. ITF a decis capii de serie în funcţie de poziţia fiecărei echipe naţionale în clasamentul ITF Fed Cup din ziua de luni 8 februarie. Concret, în baraj, România poate cădea cu oricare din cei 4 capi de serie. Dacă toate fetele noastre sunt valide şi vin la meciul de baraj, atunci am avea

  • Australia – adversar destul de accesibil. Racheta nr.1, Samatha Stosur (#26 WTA la zi) poate ceda sigur un meci. În meciul câştigat duminică cu 3-2 în faţa Slovaciei, jucătoarea nr.2 a fost Anastasia Rodionova (#267 WTA). Nu se ştie dacă va obţine drept de joc Daria Gavrilova (#35 WTA), sunt unele probleme post naturalizare.

  • Italia – adversar dificil, dar care poate fi întrecut, chiar dacă beneficează de jucătoare cu o mare experienţă, Roberta Vinci (#16 WTA) – nu a fost lot în meciul cu Franţa, 1-4 la Marsilia; Sara Errani (#21 WTA), Camila Giorgi (#39WTA). Sara Errani a pierdut (surprinzător) ambele meciuri de simplu cu Franţa în faţa a două jucătoare mai slab cotate decât ea.

  • Germania – adversar dificil, totul depinde de componenţa echipei. Contra Elveţiei nu a fost în lot Sabine Lisicki (#32 WTA). Oricum, Angelique Kerber (#2 WTA) este...Kerber, iar Andrea Petkovic (#28 WTA), în zi bună poate pune mari probleme jucătoarei nr.2 a României.

  • Rusia – cel mai puternic adversar, dacă joacă Maria Sharapova (#5 WTA). Înmeciul contra foarte modestei echipe a Olandei, oficial, Sharapova a fost odihnită şi programată (iniţial) să joace doar la dublu, dar se ştie, Kiki Bertens (#106 WTA) şi Rechel Hogenkamp (#145 WTA) au produs surpriza şi au trecut de Svetlana Kuznetsova (#17 WTA) şi de Ekaterina Makarova (#31 WTA). Dar chiar şi fără Sharapova, Rusia este cel mai puternic adversar, având unul dintre cele mai bune dubluri din lume, Makarova/Vesnina.

Meciurile de baraj se dispută în zilele de 11 şi 12 aprilie 2016.

Puteau „rezolva” problema la ...Cluj, dar s-a schimbat tabloul

  • Fetele noastre reintră în circuitul WTA, cel mai repede, Monica Niculescu, care deja se află la Sankt Petersburg, unde participă la Ladies’ Trophy, turneu de categoria WTA Premier. În primul tur, Niculescu va juca marţi la ora 14.30 contra rusoaicei Natalia Vikhlyantseva (#265 WTA). Ce este foarte interesant, luni la orele 15.00, s-au operat modificări pe tabloul principal. Conform programului iniţial – şi care încă mai există pe site-ul oficial al competiţiei – Monica Niculescu trebuia să joace în primul tur contra cehoaicei Barbora Strycova, cea pe care nu a întâlnit-o la Cluj, pentru că a jucat doar la dublu. Duminică, după meciul de Fed Cup, cineva, a propus, în glumă, cameciul Niculescu-Strycova să se joace la Cluj, pentru ca una dintre jucătoare să nu facă o deplasare doar pentru un meci în Rusia. Modificările s-au datorat indisponibilităţii de ultimă oră a capului de serie nr. 6, Anna Karolína Schmiedlová. Astfel, a urcat pe ultima poziţie de cap de serie, Monica Niculescu. De la acest turneu s-au retras anterior 5 jucătoare, printre care şi Alexandra Dulgheru şi Irina Begu, ambele încă nerefăcute de pe urma unor accidentări. Din păcate, o altă jucătoare din România, Patricia Maria Tig, nu a reuşit să treacă de turul III al calificărilor, fiind învinsă cu 3-6, 4-6 de veterana Klára Koukalová (Cehia). Principalii capi de serie sunt Belinda Bencic, Roberta Vinci, Caroline Wozniacki şi Ana Ivanovic. În proba de dublu, deja ştim că vom avea reprezentare românească în turul II, pentru că în primul tur, perechea Patricia Maria Tig/Raluca Olaru va juca contra perechii Monica Niculescu/ Laura Siegemund.

  • Andreea Mitu va zbura la Rio de Janeiro, unde va participa la „Rio Open”, (turneu de categoria WTA International) unde este cap de serie nr.8. Nu s-au tras încă la sorţi jocurile de pe tabloul principal.

  • Simona Halep este dată de site-urile oficiale cap de serie nr.3 la turneele din Dubai (WTA Premier) – aici este anunţată şi Irina Begu şi nu este exclus să joace şi Monica Niculescu – şi Qatar (WTA Premier 5). Evident, încă nu s-au tras la sorţi meciurile pe tablourile principale, pentru că în mod sigur vor mai fi abandonuri.

Gogomănia zilei

A fost o înfrângere cât o victorie”(afirmaţie făcută de preşedintele FRT, George Cosac, referindu-se la rezultatul meciului cu Cehia)

Lucian GheorghiuPublicat Luni, 08 februarie 2016
3640
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Leone
+4
Prostia la rang de virtute, in cazul afirmatiei lui Cosac.
Publicat Luni, 08 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
 Lista pentru premier s-a redus la două nume
Publicat acum 14 ore şi 41 minute
Marș, blocat cu gloanțe la Istanbul
Publicat acum 11 ore şi 15 minute
Visul lui Iohannis și un cal verde
Publicat acum 13 ore şi 10 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat acum 14 ore şi 9 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat Vineri, 23 iunie 2017
Ioan Viştea

Trebuie să recunoaştem un fapt: scandalurile cu tentă de război fratricid, răfuielile dintre facţiuni ale PSD, îndelung mediatizate, purtate cu poalele ridicate în cap şi cu tot izul de mahala fanariotă, au şi partea lor bună.

Ioan VişteaPublicat acum 12 ore şi 42 minute