×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:32
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Aderarea la Schengen
România, "o nouă ofensivă"

Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, joi, că România începe o nouă ofensivă pentru a adera la spațiul Shengen, menționând că în ultimele săptămâni a reorganizat la nivelul sistemului de gestiune al afacerior europene din țară grupuri de lucru pentru acest lucru.
”Cu siguranță România are toate drepturile de a fi parte din Schengen. România îndeplinește de mai mulți ani toate criteriile pentru a adera la Spațiul Schengen și acest lucru a fost menționat, transmis de toți oficialii români. Dar nu vom sta doar la simple declarații. De aceea deja de trei săptămâni am redemarat, reorganizat la nivelul sistemului de gestiune al afacerior europene din România grupurile de lucru privind Schengen. România începe în acest sens o nouă organizare a proiectului nostru de aderare la spațiul Schengen , putem chiar vorbi de o nouă ofensivă în marginea acestei idei”, a spus ministrul.

În opinia acestuia, România poate contribui mai bine la reforma Schengen dacă este în interiorul Schengen.

”Probabil că trebuie să ne schimbăm tactica, trebuie să fim mai proactivi și să fim mai prezenți în țările în care există un anumit scepticism cu privire la aderarea țării noastre. Este nevoie ca România să fie mai proactivă, nu doar să fie în așteptarea unui răspuns din partea țărilor membre. Avem sprijinul Comisiei Europene, avem sprijinul unei bune părți a statelor membre. Este important să fim prezenți acolo în statele care au anumite reticențe. Avem în vedere ca, în perioada următoare, să avem întâlniri și vizite importante atât în Olanda, atât în Germania, cât și în Franța pentru a da toate informațiile necesare cu un nou dosar precis în care avem argumentele politice și tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen”, a mai spus Negrescu.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România și Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în spațiul de liberă circulație Schengen.
"Este timpul să aducem România și Bulgaria în zona Schengen. Și Croația trebuie adusă în Schengen, dupa ce îndeplinește condițiile tehnice. Croația merită calitatea de membru deplin, dacă vrem ca UE să ne unească continentul, mai degrabă decât să îl împartă. Trebuie să menținem o perspectivă credibilă pentru deschidere către țările din Balcanii de Vest. UE va avea mai mult de 27 de state membre", a afirmat oficialul CE.

Publicat Joi, 14 septembrie 2017
1213
 | 0
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
0
Si Olanda!!! "Premierul olandez Mark Rutte a declarat ca se opune intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, subliniind ca viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusa miercuri de Jean Claude Juncker in Plenul Parlamentul European este cea a unui "romantic", scrie Agerpres, care citeaza cotidianul britanic Express, The Guardian si Financial Times. Intrebat despre propunerea lui Juncker ca Romania si Bulgaria sa fie primite in Schengen imediat, premierul olandez a raspuns: 'Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor si coruptia'."
Publicat Vineri, 15 septembrie 2017
+Răspunde
lili
+2
Ministrul german de interne NU vede 'nicio posibilitate' ca România şi Bulgaria să intre în Schengen. Oficiali germani s-au declarat joi sceptici cu privire la posibilitatea ca România şi Bulgaria să intre în viitorul apropiat în Schengen sau să adopte moneda Euro, reacţii ce survin la o zi după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a pledat pentru admiterea ambelor ţări în spaţiul Schengen şi extinderea zonei euro către toate statele UE, relatează ediţia online a publicaţiei spaniole ABC. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat că NU vede pentru România şi Bulgaria "nicio posibilitate să intre în spaţiul Schengen". "Sincer vorbind, mai au un drum lung de parcurs", a punctat el. "Decizia nu va fi luată astăzi", a mai spus Thomas de Maiziere legat de acest subiect, la sosirea la Reuniunea Consiliului UE pentru justiţie şi afaceri interne, notează portalul italian lumsanews.it. Opinii rezervate au fost exprimate de responsabilii germani şi cu privire la extinderea zonei euro şi adoptarea monedei comune de către România şi Bulgaria. Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaueble, a salutat iniţiativa lui Juncker aflată "pe linia de bază a conceptelor noastre de politică europeană", dar a amintit că pentru ca alte ţări să se poată alătura zonei euro "este necesar să îndeplinească toate criteriile", iar o adoptare 'prematură' a monedei comune poate genera multe probleme, dând ca exemplu cazul Greciei. Este evident că statele care intră în zona Euro "trebuie să fie capabile să gestioneze o Monedă stabilă şi puternică, asupra căreia nu vor putea să intervină cu devalorizări", a spus oficialul german. Mai tranşant decât Schaueble a fost Preşedintele Comisiei de finanţe a Uniunii Creştin Sociale (CSU - aliata bavareză a UCD a cancelarului Angela Merkel), Hans Michelbach, care s-a pronunţat clar IMPOTRIVA extinderii Zonei Euro şi a spus direct că România şi Bulgaria NU îndeplinesc condiţiile pentru a se alătura acestei zone. Prima reac
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Adevaratul BulaB
-1
Unii romani se pare ca tot hoti au ramas si au placerea in a se baga peste altii luand numele lor,casa,terenul si mai stiu eu ce.Daca ai putina decenta,opreste-te in a mai posta sub numele altora creand probleme ptr. toata lumea .Ai ceva spus? spune dar nu te ascunde sub poalele nevestei....
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Coper nic
-1
Dimpotriva trebuie ignorat total subiectul ! Nu vedeti ca ignorarea subiectului da rezultate ....cer ei sa fim introdusi. Daca cerem noi este subiect de santaj politic !!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ Coper nic
+4
Nu ai inteles nimic! "Ei cer" o Uniune Europeana cu tari de INCREDERE, NU cu Tari cu probleme, precum Grecia... sau Romania, maine poimaine...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lili
+2
Dupa experienta cu Gracia care a FALSIFICAT Datele Oficiale Financiare trimise la Eurostat(va spune ceva?!), cred ca europenii sufla si-n iaurt cand e vorba de noi pretendenti la Zona Euro sau la Schengen! Iar Romania NU are deloc o imagine buna, CE de nenumarate ori a Cerut Guv Dragnea sa trimita Cifre la Brussels, speriati de Deficitul ce se prefigureaza! Cancelarul social-democrat austriac Christian Kern şi ministrul său conservator de Externe Sebastian Kurz au respins joi viziunea preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker cu privire la extinderea către est a zonelor euro şi Schengen, informează news.ro. Juncker a spus miercuri în discursul său despre "starea Uniunii" Europene că după Brexit 30 de state să folosească moneda unică europeană euro, iar un ministru UE al Finanţelor să coordoneze bugete-cheie pentru a ajuta statele care se confruntă cu dificultăţi. Juncker a sugerat ca UE să primească rapid România în Schengen. Oficiali francezi, germani şi est-europeni au primit pozitiv acest discurs. Kern, care candidează împotriva lui Kurz în alegerile parlamentare din 15 octombrie, a declarat că nu este de acord cu extinderea zonelor euro şi Schengen atît timp cît fraudele fiscale, munca detaşată care creează dumping şi nerespectarea plafonului datoriei publice nu sînt eradicate. "Pur şi simplu nu are sens ca zona euro să fie extinsă înainte să fie rezolvate aceste probleme, deoarece, altfel, aceste probleme vor fi şi mai mari. Zonele euro şi Schengen sînt deschise tuturor, dar numai cei care îndeplinesc criteriile (aderă). Trebuie să evităm situaţii ca cea din Grecia", a declarat Kern.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
BulaB @ lili
0
Grecia nu "a FALSIFICAT" singura datele financiare, a fost ajutata de unele "corporatii internationale" -vezi unele scandale inca de la inceputul anilor 2000. Se stia f. bine situatia dezastruasa a Greciei in cercurile bancare internationale si totusi bancile le-au imprumutat bani stiind ca nu pot plati-rezultatul il cunosti: noi nu ne vindem tara, ne-o iau strainii gratuit-suna familiar cumva?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ lili
+3
@BulaB: asa am citit si eu, dar RESPONSABILITATEA in fata UE e a GRECIEI! Bancile raspund in fata Legii din tara respectiva daca au facut Ilegalitati!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
BulaB @ lili
+1
ERATA : -vezi unele SCANDALE , SANDALE , SCANARE , SARMALE .....
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Dragos
+2
Tichie de margaritar ne trebuie... La ce foloseste libera trecere cand am buzunarul gol, iar Visegradul are o alta politica!?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Misu Fular @ Dragos
+3
Vorbesti sa n-adormi , mergi te-culca , habar n-ai ce e ala Schengen , cand te scoli vezi de mai au curajul ungurii sa revendice Transilvania . Apropo , la Tiraspol mancurtii dorm dupa-amiaza cu tichia de margaritar pe bostan ?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean @ Dragos
+2
@ Misu Fular: Dragos asta e basarabean, lifta ruseasca, angajat de FSB pe un salariu de mizerie, sa bata campii! Salutari din Tiraspol!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 34 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 49 minute