România palatului bine refăcut

Klaus Iohannis a ajuns preşedintele României pentru că Victor Ponta, contracandidatul său, a fost de o aroganţă ieşită din comun, dar şi fiindcă domnia sa a promis o ţară a „lucrului bine făcut”.

Stufoasa ofertă electorală a domnului Iohannis a avut şi un capitol dedicat „temelor majore de dezbatere şi consens naţional”, printre acestea numărându-se „educaţia ca resursă de performanţă a României”, „investiţia în sănătate – o investiţie în viitor”, „economia liberală: competitivitate şi prosperitate”, „viziunea fiscal-bugetară: regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean”, „agricultură performantă şi dezvoltarea satului românesc” şi „infrastructura ca instrument al europenizării României”.

La 19 luni de când a ajuns la Cotroceni şi la 8 luni de când şi-a făcut rost de guvernul domniei sale, Klaus Iohannis declară: „Este nevoie de un nou proiect de ţară, un proiect pentru România, un proiect pentru România viitorului în Uniunea Europeană. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit. Toţi au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de ţară, care vine la 10 ani după ce România a devenit membră a Uniunii Europene. Această lucrare, acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona pe lângă Preşedinţia României. Acest grup de lucru poate să lucreze, în varianta optimală, chiar şi în an electoral”.

Bine, de fapt, rău, dar până acum ce-aţi făcut, domnule preşedinte? Unde sunt proiectele de ţară pe care le-aţi fluturat, foaie cu foaie, în campania electorală? Ţara v-a angajat pentru „România lucrului bine făcut”, iar pentru asta v-a dat un salariu mărit, gărzi de corp, coloane oficiale şi bani pentru plimbări în străinătate. Şi v-a mai dat ţara un palat în care să lucraţi şi încă unul în care să vă odihniţi. Un palat pentru odihnă în care nu aţi vrut să vă mutaţi până când ţara nu a băgat un milion de euro în el pentru a-l renova. În loc de „România lucrului bine făcut” ne-aţi dat „România palatului bine refăcut”. Atât. Cam puţin, cam foarte puţin, domnule preşedinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.