România și Polonia, fruntașe în Europa la creștere economică

Pentru prima dată de la începutul crizei economice, toate ţările Uniunii Europene vor avea creştere economică anul acesta, conform Digi24. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, economiile României şi Poloniei se vor mişca mult mai bine decât cele ale ţărilor din jumătatea vestică a blocului comunitar.

Astfel, în următorii doi ani, Bucureştiul şi Varşovia vor beneficia de o creştere a Produsului Intern Brut de peste 2,4%.

Polonia, a şasea mare economie din cadrul uniunii, dar aflată în afara zonei euro, îşi bazează creşterea economică pe exporturi şi pe faptul că economia sa a trecut aproape neatinsă de criza care a făcut ravagii în majoritatea ţărilor din uniune.

Tot pe exporturi se bazează şi România şi Bulgaria. Creşterea economică la nivel european ar putea fi frânată însă de politicile monetare diferite din Statele Unite şi Europa sau de temerile provocate de datoria Greciei şi criza din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.