România, stat poliţienesc?! 20 de milioane de accesări româneşti a bazei de date Interpol

Ministrul de Interne Gabriel Oprea afirma marţi, în cadrul unei întâlniri cu secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, că: “la nivelul anului 2014, spre exemplu, România a contribuit la bazele de date Interpol cu peste 1.750.000 de informații operative, iar agențiile de aplicare a legii din țara noastră au accesat bazele de aproape 20 de milioane de ori”. Cââât ?!?! 20 DE MILIOANE?! Oameni buni, în ce fel de ţară trăim?! A confundat cineva baza de date a Interpol cu serverele de Counterstike sau shopingonline?! Cum adică 20 de milioane de accesări ?!

La 250 de zile lucrătoare asta înseamnă 80.000 accesări per zi, adică 2.000 de accesări per zi la nivelul fiecărui judeţ. Sau, presupunând o medie de lucru, hai de 10 ore pe zi, nu de 8, 200 de accesări pe oră !!! Şi fizic este greu să ne imaginăm 200 de accesări pe oră (3 accesări per secundă!!) din acelaşi judeţ având în vedere că la nivel de judeţ sunt doar câţiva operatori de acces în I 24/7 network, baza de date a Interpol!
Şi chiar dacă ar fi aşa, ce fac autorităţile române?! Verifică în fiecare minut ceva ?! Caută ca disperaţii date prin I 24/7 network ?! Suntem monitorizaţi non stop ?!
Câte milioane de dosare sunt lucru ce să necesite acces multipul în I 24/7 network ?! Potrivit unor date, în România sunt în lucru 1,5 – 2 milioane dosare penale. Dar, din aceste dosare, nu toate necesită accesare I 24/7 network ! halucinantul număr de 20 de milioane de accesări nu se explică nicium.
Având în vedere că România are 20 de milioane de locuitori, statul român verifică când şi pe la ce vamă a călătorit spre UE fiecare român?! Şi se uită unde s-a cazat, ce şi-a cumpărat cu cardul ?! 20 de milioane de accesări este un număr uriaş. S-a transformat România într-un stat poliţienesc, în care agențiile de aplicare a legii din țara noastră accesează baza de date a Interpol în neştire ?! Corect, accesările contorizează şi introducerea de date, dar, ministrul Oprea spune ă acestea au fost doar în număr de 1,75 milioane. Restul de 18,25 rămân accesări pentru a afla date! Oricum, 20 de milioane de accesări într-un an (3 accesări per secundă per judeţ!!) e un număr imens!

Baza de date a Interpol, I 24/7 network, este o reţea globală, la care au acces non stop operatorii autorizaţi din toate cele 190 de ţări membre Interpol. Aceştia pot accesa şi introduce date sensibile şi urgente dina ctivitatea lor internaţională. I 24/7 network conţine date referitoare la criminali, persoane căutate, persoane dispărute, documnete de călătorie pierdute sau furate, maşini furate, amprente, profile DNA, documente administrative furate, bunuri de artă furate. Baza de date poate fi accesată în locaţii strategice şi direct teren.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.