România, te iubesc!

În fiecare duminică, România este pusă sub semnul întrebării prin lupa camerelor de filmat, cu scopul evidențierii unei imagini cunoscute de toți, dar tratată de-a lungul timpului ca pe un subiect tabu.

O Românie aflată în haos, cu dorințe reale de progres, dar mentalități greșite, resurse multe, însă irosite, timp pierdut, toate acestea puse în paradigma aceluiași stat puternic, cu oameni bine pregătiți, cu idealuri și acțiuni ce merită cinstite și cunoscute, sunt doar câteva dintre contradicțiile pe care încearcă să le clarifice emisiunea “România, te iubesc!”.
Un program marca știrile PRO TV, cu o istorie datând din 2008, a reușit să se plaseze pe piața media autohtonă ca una dintre cele mai solide emisiuni de reportaj și investigație, menținându-și statutul de informator obiectiv prin subiecte din toate domeniile, de la mediul economic, politic, de afaceri până la teme copleșitoare din societatea românească, toate cu scopul responsabilizării celor care clădesc România de mâine.

Duminică de duminică, Cristian Leonte şi invitaţii săi, corespondenţii Ştirilor ProTV, Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Rares Nastase si Cosmin Savu fac dezvăluiri remarcabile şi arată românilor realitatea care nu se vede cu ochiul liber.
Reportaje de calitate prin modalitatea de punere in scenă, noutăți și analize din mai multe unghiuri pe diverse subiecte, pragmatism, opinii ale oamenilor de rând, interesul oferit pentru greutățile cu care România secolului 21 înca se luptă, toate acestea sunt prezentate cu profesionalism de către echipa de la „România, te iubesc!”.
Duminica aceasta a fost dezbătut un subiect ce trebuie să ridice multe semne de întrebare și să caute soluții de rezolvare, și anume mentalitatea noii generații cu privire la intrarea în câmpul muncii. Generația (HAPP)Y, cum a fost denumită, prezentată printr-o serie de reportaje atât cu tineri care nu și-au găsit un serviciu pe măsura așteptărilor, nici chiar dupa terminarea studiilor, cât și cu tineri antreprenori sau angajați în companii, este cea care are nevoie de mentorat, dar și de responsabilizare socială.
Părinți le-au fost cei din generația X, care în România a coincis cu cea de tranziție de la comunism la capitalism, cea de „sacrificiu”. Frustrați de propriile lipsuri, au oferit copiilor tot ce-au putut. Acum, tinerii pun pe timpul liber preț mai mare decât pe salariu. Vor program flexibil.

Mulți aleg o facultate doar pentru a urma niște studii universitare, fără să practice mai târziu ce au învățat. Pretențiile tot mai ridicate ale tinerilor față de angajatori și lipsa unei direcții oferite de sistemul de învățământ duce, inevitabil, la o delăsare a tinerei generații și la sprijinul financiar oferit mult prea ușor de către părinți, stopând, astfel, din evoluția acestora.

93% vor să se exprime cum își doresc la locul de muncă, 89 % vor mereu provocări noi, 80 % vor un loc de muncă flexibil, 50 % preferă să fie șomeri decât să lucreze într-un loc care nu le place, 95 % au nevoie de certitudini la locul de muncă și cu privire la viitorul profesional. Toate aceste porcentaje furnizate deVIACOM/MTV pe 2013, nu duc decăt la o îngrijorare și o incertitudine cu privire la viitorul tinerilor din generația Y.
Ca sa cităm un “clasic” în viață, de la un post concurent: „Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.