×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:48
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
România va adera la Agenția pentru energie nucleară a OCDE

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) invită oficial România să devină membru cu drepturi depline al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA) și al băncii de date a Agenției, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis vineri Agerpres.

Conform sursei citate, aderarea României la NEA se va finaliza printr-un schimb de scrisori, care se va efectua în prezența secretarului general al OCDE, Angel Gurria, în iunie 2017.

Guvernul precizează că aderarea României la această agenție este rezultatul mai multor ani de cooperare, prin participarea experților români la schimbul de expertiză și bune practici din comitetele NEA, pe tema utilizării sustenabile și responsabile a energiei nucleare.

"Salut decizia OCDE de a invita România să devină membru cu drepturi depline la Agenția pentru Energie Nucleară, fapt ce va aduce beneficii pentru ambele părți. Acest lucru confirmă progresele constante făcute de țara noastră pentru a asimila instrumentele OCDE. Vom face tot ce depinde de noi pentru ca România să înceapă cât mai curând posibil negocierile de aderare la clubul mondial al celor mai bune practici de dezvoltare economică", afirmă premierul Sorin Grindeanu, în comunicat.

Potrivit Executivului, România și-a depus oficial candidatura pentru a dobândi statutul de membru al NEA în octombrie 2016. Programul nuclear al României a fost apoi supus unui proces de evaluare de către secretariatul NEA, la care au participat ministerele abilitate din țara noastră, reprezentați ai industriei nucleare și ai institutelor de cercetare din domeniu și Comitetul interministerial pentru relația României cu OCDE.

Paul DumitrescuPublicat Vineri, 19 mai 2017
552
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
atenianul
0
mă bucur!!!! că vom transmite pe gratis toate datele de cercetare de la Măgurele în mod oficial şi ca să le poate folosi şi vinde agenţia la alţii fără plată sau drepturi de autor. mai ales că acum avem deja si asociat membru OCDE care a adus în contrapartidă biciclete, geamuri, cărămizi, birouri, etc, aport foarte important pentru cercetare şi nepreţuit în raport cu rezultatele cercetării institutului de la Măgurele .
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 42 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 19 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 29 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 17 ore şi 6 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 14 ore şi 9 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 41 minute