Romanian Building Awards (RBA) – Premiile Naţionale pentru Spaţiul Construit

RBA este un proiect ambiţios care porneşte la drum cu gândul la necesitatea edificării unei culturi a calităţii spaţiului construit în România. Organizatori sunt: Ordinul Arhitecţilor din România, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii şi Asociaţia Pro Event. RBA îşi propune să identifice şi să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România, proiecte care au potenţialul de a deveni parte a patrimoniului naţional.

Aflat la prima ediţie, programul are ambiţia să devină cel mai mare eveniment de recunoaştere a excelenţei în proiectarea şi execuţia spaţiului construit din România. Proiectele vor fi evaluate nu numai din punct de vedere estetic şi tehnic, dar mai ales din perspectiva impactului social, cultural, economic pe care îl au asupra publicului larg.

”Am convingerea că trebuie să contribuim prin diferite mijloace la creşterea culturii construirii în România. Recunoaşterea valorilor recente, ale prezentului şi premierea lor este unul dintre acestea. Prin organizarea Romanian Building Awards, vrem să construim o tradiţie din a celebra această componentă fundamentală a vieţii noastre, spaţiul construit”, a declarat Șerban Țigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. La Romanian Building Awards sunt invitate să participe proiectele finalizate în ultimii 2 ani.

”Proiectul RBA ar putea povoca provoca schimbarea”

RBA intenţionează să aducă la un nivel superior colaborarea dintre creatorii de proiecte, reprezentanţii industriei de profil şi beneficiari. Programul va fi supervizat de o comisie alcătuită din personalităţi ale mediului academic, cultural şi antreprenorial din România, care va ţine ridicate standardele de participare şi jurizare pentru proiectele care vor fi înscrise pentru a primi Premiile Naţionale pentru Spaţiul Construit.

Romanian Building Awards completează seria conferinţelor internaţionale de arhitectură LAUD, INGLASS, RIFF şi GIS, consacrată ca o platformă pentru promovarea excelenţei în construire, reunind nume de referinţă în domeniu, reprezentanţi ai mediului academic şi ai instituţiilor, figuri proeminente din sectorul artei şi al culturii. Mesajul RBA va fi promovat în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie în conferinţe regionale la Cluj-Napoca (23 sepembrie), cu tema „Viitorul în Clădirile de Birouri”, la Timişoara (7 noiembrie), despre „Viitorul în Arhitectura Hotelurilor, a Restaurantelor şi în sectorul Rezidenţial” şi la Iaşi (18 octombrie), despre „Viitorul în Arhitectura de Patrimoniu, Educaţie şi Sănătate”. Gala de decernare a premiilor Romanian Building Awards va avea loc pe 31 octombrie, la Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.