×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 25 iulie 2017, 17:43
EUR (€)
-0.0039 ↘
4.5617 RON
USD ($)
-0.0030 ↘
3.9136 RON
• • •
Romanian Building Awards (RBA) – Premiile Naţionale pentru Spaţiul Construit
Arhitectură socio-culturală - Stejarii Country Club - arh. Adrian Cristescu, arh. Sorin Ciomartan
Arhitectură socio-culturală - Stejarii Country Club - arh. Adrian Cristescu, arh. Sorin Ciomartan

RBA este un proiect ambiţios care porneşte la drum cu gândul la necesitatea edificării unei culturi a calităţii spaţiului construit în România. Organizatori sunt: Ordinul Arhitecţilor din România, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii şi Asociaţia Pro Event. RBA îşi propune să identifice şi să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România, proiecte care au potenţialul de a deveni parte a patrimoniului naţional.

Aflat la prima ediţie, programul are ambiţia să devină cel mai mare eveniment de recunoaştere a excelenţei în proiectarea şi execuţia spaţiului construit din România. Proiectele vor fi evaluate nu numai din punct de vedere estetic şi tehnic, dar mai ales din perspectiva impactului social, cultural, economic pe care îl au asupra publicului larg.

”Am convingerea că trebuie să contribuim prin diferite mijloace la creşterea culturii construirii în România. Recunoaşterea valorilor recente, ale prezentului şi premierea lor este unul dintre acestea. Prin organizarea Romanian Building Awards, vrem să construim o tradiţie din a celebra această componentă fundamentală a vieţii noastre, spaţiul construit”, a declarat Șerban Țigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. La Romanian Building Awards sunt invitate să participe proiectele finalizate în ultimii 2 ani.

”Proiectul RBA ar putea povoca provoca schimbarea”

RBA intenţionează să aducă la un nivel superior colaborarea dintre creatorii de proiecte, reprezentanţii industriei de profil şi beneficiari. Programul va fi supervizat de o comisie alcătuită din personalităţi ale mediului academic, cultural şi antreprenorial din România, care va ţine ridicate standardele de participare şi jurizare pentru proiectele care vor fi înscrise pentru a primi Premiile Naţionale pentru Spaţiul Construit.

Romanian Building Awards completează seria conferinţelor internaţionale de arhitectură LAUD, INGLASS, RIFF şi GIS, consacrată ca o platformă pentru promovarea excelenţei în construire, reunind nume de referinţă în domeniu, reprezentanţi ai mediului academic şi ai instituţiilor, figuri proeminente din sectorul artei şi al culturii. Mesajul RBA va fi promovat în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie în conferinţe regionale la Cluj-Napoca (23 sepembrie), cu tema „Viitorul în Clădirile de Birouri”, la Timişoara (7 noiembrie), despre „Viitorul în Arhitectura Hotelurilor, a Restaurantelor şi în sectorul Rezidenţial” şi la Iaşi (18 octombrie), despre „Viitorul în Arhitectura de Patrimoniu, Educaţie şi Sănătate”. Gala de decernare a premiilor Romanian Building Awards va avea loc pe 31 octombrie, la Bucureşti.

Andrei RădulescuPublicat Marţi, 06 septembrie 2016
4616
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
06
+3
Domnii Cristescu si Ciomartan s-au uitat cam mult la cladirea parlamentului australian din Canbera inainte de a concepe Stejarii Country Club (ce denumire !).
Publicat Marţi, 06 septembrie 2016
+Răspunde
Prostu' Satului
+1
Eu n-am inteles se refera la spatiul construit ca "volum" sau ca "suprafata"? Pentru ca daca e vorba de spatiul construit ca "suprafata" eu cred ca pe primul loc ar trebui plasate autostrazile.
Publicat Marţi, 06 septembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Înțepătura lui Adrian Năstase pentru Dragnea
Publicat acum 7 ore şi 40 minute
Dana Grecu: Vreți să fiți dubiosul meu?
Publicat acum 8 ore şi 32 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat acum o oră şi 52 minute
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Ilie Şerbănescu

După ce, venit la București, l-a pupat pe frunte pe dl Traian Băsescu, dl Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a mai făcut un cadou strict de tip colonial României.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 22 ore şi un minut