Românii, îndemnaţi să devină „deştepţi şi frumoşi” pe internet

Cine vrea să afle cum sunt românii cu ajutorul motorului de căutare Google află lucruri deloc măgulitoare pentru aceştia. Dacă scriem în bara de căutare cuvintele „românii sunt”, primele lucruri care apar sunt „prosti”, „latini” şi „paduchiosi”. Cele trei descrieri sunt bazate într-o foarte mare măsură pe cele mai populare căutări făcute în trecut.

Subiectul, extrem de dezbătut pe internet, a dat naştere la o campanie de combatere a acestei imagini. Pe bloguri şi reţelele sociale, internauţii români postează lucruri pozitive despre ţara lor, pentru a schimba imaginea acesteia pe internet. Provocarea este urmatoarea: până pe 1 decembrie, românii sunt invitaţi sa caute pe Google sintagma „românii sunt deştepţi” în cât mai multe limbi, pentru că lista cu caracteristici jignitoare nu este numai în română, scrie realitatea.net.

„Am avut o creştere spectaculoasă. În prima zi am avut 10.000 de căutări, aseară am avut 60.000 de căutări. Nu e vorba doar de a schimba imaginea României pe Google, e o campanie care încearcă să schimbe imaginea pe care românii au despre ei. Au fost foarte multe poveşti negative despre români în mass-media occidentale, aşa că oamenii simt nevoia sa contracareze cu ceva, sa vină cu exemple pozitive”, a spus la Realitatea TV Adrian Boţan, directorul de creaţie al campaniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.