Românii, jigniți din nou într-un clip apărut pe YouTube

Soy un rumano en Madrid” este un nou clip în care emigranții români din Spania sunt jigniți fiind comparați cu hoți de buzunare, respectiv prostituate.

Un ONG care militează pentru drepturile românilor plecați în străinătate cere conducerii Youtube să scoată piesa. Potrivit reprezentanților Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), deşi are numai patru zile de când este postată, melodia „Soy un rumano en Madrid” a reuşit să trezească, pe de-o parte, indignarea comunităţii româneşti din Spania şi, pe de altă parte, simpatia grupurilor extremiste şi xenofobe spaniole.

Organizația susține că astfel de comportamente încearcă să dezbine armonia, şi aşa destul de fragilă, între români şi spanioli.

Cerem tuturor românilor care vor vedea această melodie să o marcheze cu «nu apreciez», aceasta fiind forma în care vom arăta conducerii Youtube că dorim scoaterea ei„, se mai arată în comunicat.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.