Romsilva: Raportul Consiliului Concurenţei pe piaţa lemnului este eronat

Raportul preliminar privind investigaţia sectorială pe piaţa lemnului, publicat recent de Consiliul Concurenţei, este eronat, cuprinzând ambiguităţi şi inexactităţi care deformează percepţia publică asupra activităţii sectorului forestier, susţine Romsilva, scrie MEDIAFAX.

„Sunt folosite (în raport,n.r.) unele noţiuni care nu concordă cu terminologia de specialitate şi care creează confuzii (…) Pe piaţa lemnului, RNP-Romsilva se asimilează proprietarului de masă lemnoasă şi nu cumpărătorului de masă lemnoasă. A participa la licitaţii pentrui a cumpăra lemnul din pădurile pe care le administrează, aşa cum solicită anumiţi factori interesaţi şi cum se conturează concluziile Raportului, apreciem că este complet eronat”, arată Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, într-un comunicat.

Reprezentanţii Romsilva spun că autoritatea de concurenţă a interpretat eronat datele transmise de regia naţională.

Oficialii Romsilva spun că statul, în calitate de proprietar al fondului forestier, a acordat Romsilva dreptul privind administrarea acestui în conformitate cu prevederile Constituţiei.

Romsilva a vândut la licitaţiie, în primele şapte luni, 6,28 milioane m³ de lemn, încasând 962,3 milioane lei, cu 28% peste preţul de pornire.

În urmă cu circa două săptămâni Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează observaţiile şi informaţiile primite în perioada de consultare publică a Raportului preliminar pe piaţa lemnului.

Raportul arată că RNP – Romsilva desfăşoară atât activităţi de administrator, cât şi de agent economic, ceea ce îi oferă avantaje de natură concurenţială faţă de ceilalţi concurenţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.