Roșca Stănescu: În cursa prezidențială vom avea un ofițer acoperit mai puțin

Senatorul Sorin Roșca Stănescu afirmă, într-un editorial, referindu-se la Cristian Diaconescu a cărui candidatură este contestată în PMP, că „în cursa prezidențială vom avea un ofițer acoperit mai puțin” odată cu înlăturarea acestuia.

„Cristian Diaconescu este pe cale de a fi scos din terenul de joc. După ce a fost primul candidat prezidențial anunțat în mod oficial de către un partid. Pentru cursa de iepuri. Nu pentru cea de președinți. A țopăit, ca o țintă vie, în beneficiul Elenei Udrea. A fost iepurașul acesteia. Săptămâna viitoare, Cristian Diaconescu, alintat de prieteni cu numele de Cristi, va fi dus la recuzită. La recuzita de oameni politici. Și, astfel, în cursa prezidențială vom avea un ofițer acoperit mai puțin”, a scris Roșca Stănescu într-un editorial apărut pe site-ul corectnews.com.

În continuarea editorialului său, senatorul vorbește de un „cocktail de Securitate politică”, care „este curată otravă pentru România”, afirmând și despre Mircea Geoană că este ofițer acoperit.

„Nici noi nu mai știm câți suntem”, s-a plâns, cred eu, pe bună dreptate, într-un exces de sinceritate, cu mai multă vreme în urmă, domnul Mircea Geoana. Și el ofițer acoperit. A vorbit despre el însuși și despre mulți alții. Pe care, din păcate, a evitat să-i nominalizeze. Dar aceștia ies din pălărie. Rând pe rând. Sunt persoane între doua vârste, aflate la frontiera ultimelor două Securități. Ei nu sunt chiar Securitatea lui Ceaușescu. Erau mult prea tineri pe atunci pentru a fi putut ajunge reprezentanți de frunte ai acesteia. Dar, mai târziu, au avut o ascensiune remarcabilă în calitate de acoperiți. O ascensiune politică. Au devenit miniștri cu patalama. Și au condus, din diverse poziții, partide politice. După care, de ce nu, s-au gândit că nu ar fi rau să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat. Acest cocktail de Securitate politică este curată otravă pentru România. Extrem de nociv. Letal. Cei care au trecut prin sita extrem de deasă, nu secretă, dar discretă, a Ministerului Afacerilor Extrene, ajungând șefi de direcții, purtători de cuvânt și apoi capi ai diplomației de la București, au beneficiat de o bună instruire. La Grădiștea. Și în alte stabilimente de antrenament. Mircea Geoană a avut cel puțin onestitatea să recunoască. A făcut-o chiar cu umor. Cristian Diaconescu nu a recunoscut nimic”, scrie Roșca Stănescu.

Totodată, senatorul se întreabă: „O fi și doamna Elena Udrea puțin acoperită? O fi din valul trei al Securității? Cine știe? Ea va alerga pe același culoar cu Monica Macovei. (…) De fapt, nu sunt sigur că, prin rocada de la PMP, avem un acoperit mai puțin la prezidențiale. Poate ca în acest caz se aplică principiul „nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă”.

Editorialul poate fi citit integral aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.