Rovana de plumb

Nu de plumb, de făină să fie o mama şi tot i-ar cumpăra copilului o maşinuţă ca lumea. Cu toată sărăcia, ar pune bănuţ peste bănuţ şi i-ar lua măcar un Mercedes de 500.000 de euro. Ce-o să se spună în club când copilul va fi văzut într-o rablă de 250.000 de euro. Mai are copilul chef de viaţă? Copilul e copil. Până mai ieri, mă-sa purta mini, ca o doamnă, ca prima-doamnă. Ce repede se strică omu’!

Bă, copile, îl repezi mămica lui, puţină modestie nu strică. Alţi copii de vârsta ta, tot social-democraţi, umblă în Lamborghini de-acum trei ani şi trăiesc, îşi văd de clubul lor şi îşi fac vacanţele în Europa, pe Coasta de Azur, nu în Miami ca tine. Să nu mă superi! Lumea vorbeşte, mâine-poimâine sunt alegeri, ce-ţi închipui? Şi nu mai face boticu’ ăla că nu-ţi cumpără mama altă maşină. Nu cresc banii în pom. Vorbeşte şi cu tac-tu, ştii cât îi de drastic când e vorba de educaţie. Parcă-l aud: pe copil îl pupi doar în somn, asta-i vorba care-i place de la bunicu-su, că e oltean. Ai răbdare, se anunţă vremuri bune. Că n-o rămâne baza de la Deveselu singură cuc. Abia am făcut încălzirea. Constanţa ce-are? Sau Botoşanii? Sau oricare altă localitate din ţara noastră? Ai auzit tu de o bază americană săracă? Au venit la putere tehnocraţii de la Bruxelles, vor fi alte moravuri, mai sunt încă păduri… Ce-ai spune de un elicopter? Răbdare, dar. Cu răbdarea treci marea!

Şi auzind tac-su discuţia, se înfurie şi zise: catapeteasma mă-tii de mofturos, eu, când eram de vârsta ta, n-aveam nici bicicletă, am zis ca copilul meu să aibă o altă copilărie, pe mine tata mă pupa doar în somn, bă, pe frunte, c-aveam frunte, nu mă rădeam pe cap, grijania cui te-a făcut, nu-ţi place că te faci de râs faţă de colegii tăi intelectuali, schimbă clubul, du-te-n Cipru, avem un off-shore acolo, gata, s-a terminat cu studiile fără studii şi belfereala, ia să dau eu disciplina jos din pod. La muncă, fir-ai tu să fii!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Nicolae Cristache 18 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.