Rovana Plumb, invitată la Comisia juridică

Fostul ministru al Mediului Rovana Plumb va fi invitat, luni, la ora 17:00, la Comisia juridică, unde va fi audiată în vederea finalizării raportului privind solicitarea DNA de începere a urmării prenale în cazul său, a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele comisie, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

„Fostul ministru al Mediului Rovana Plumb va fi invitat, luni, la ora 17:00, la Comisia juridică”, în vederea dezbaterii solicitării justiţiei privind începerea urmăririi penale în său, a declarat preşedintele Comisiei juridicea Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, la solicitarea MEDIAFAX.

Eugen Nicolicea a precizat, joi, că va solicita parchetului să pună la dispoziție documente care au fost cerute de avocatul Rovanei Plumb cu privire la dosarul deschis.

„Din partea doamnei Rovana Plumb, prin avocat, a fost depusă o solicitare, o să aveți acces la ea, prin avocat, ne-a învederat faptul că de la dosarul cauzei lipsesc mai multe declarații despre care s-ar putea crede că există, spre exemplu, declarația dată de Lucia Varga, fost ministru delegat, semnatar al notei de fundamentare alături de doamna Rovana Plumb, procesul verbal, mai multe declarații, memorii ce aparțin doamnei ministru Shaidehh și consideră că acestea sunt utile cauzei ținând cont de următoarea chestiune: doamna Rovana Plumb este acuzată că este complice la o faptă făcută de doamna Sevil Shhaideh. Evident, ca să poți să fii complice la ceva, trebuie să poți să discuți despre fapta principală. Aceasta este motivația pentru care avocatul cere lămuriri despre fapta principală. Voi înainta o solicitare către Parchet, dacă Parchetul va binevoi să ne pună la dispoziție aceste acte, este treaba Parchetului, dacă nu, va trebui să decidem dacă vom aștepta în continuare peste termenul respectiv sau dacă vom decide fără răspuns”, a explicat Nicolicea.

Eugen Nicolicea a mai spus că membrii Comisiei juridice vor încerca să finalize raportul pentru ca acesta să poată fi înscris pe ordinea de zi a plenului de marţi.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.